”Aloitin kunnon kännihehkuttelut…” – Alessandro ”V-Man” Venturella kertoo, miten päätyi Slipknotin basistiksi

Mastodonilla ja alkoholilla oli osuutta asiaan.

17.03.2023

Tuoreessa Bass Player -lehden haastattelussa Slipknot-yhtyeen basistiksi vuonna 2010 menehtyneen Paul Grayn korvaajaksi pestattu Alessandro ”V-Man” Venturella kertoo, miten tämä pääsi koesoittoon ja lopulta mukaan bändiin.

”Toimin Mastodonin teknikkona vuonna 2014. Olimme juuri tulleet takaisin Australiasta, jossa soitimme Soundwave-festareilla. Majoituin (Mastodon-basisti) Troy Sandersin veljen Darren Sandersin luona Atlantassa. Eräänä iltana Darrenin tyttöystävä sai puhelun Jim Rootilta (Slipknot-kitaristi). Tunsin Jimin, koska olin kiertänyt Slipknotin mukana vuonna 2008, kun toimin Coheed & Cambrian teknikkona”, Ventura muistelee.

”Jim pyysi minut puhelimeen ja kysyi, tunnenko ketään basisteja. Kysyin, liittyykö tämä Stone Souriin (jossa Root oli tuolloin yhdessä Slipknot-laulaja Corey Taylorin kanssa, toim.huom.), johon hän vastasi: ’Ei, vaan siihen toiseen bändiin’. Vastasin heti, että minä teen sen! Sitten aloitin kunnon kännihehkuttelut siitä, miten soitan vaikka släppibassoa jos tarvitaan! Naureskelimme hetken ja sitten hän kysyi, että haluanko ihan vakavasti tehdä sen. Vastasin kyllä.”

Kännipuhelu ei sentään ollut vielä vapaalippu suoraan yhtyeen riveihin vaan Ventura sai bändin managerilta kutsun koesoittoon, johon hänen käskettiin opetella kuusi biisiä.

”Ajattelin, että vitut, opettelen enemmän! Sitten istuin alas ja ahmin kaikki vanhat videot ja dvd:t, tutkin Paulin soittoa ja imin niin paljon tietoa kuin pystyin. Joidenkin mielestä Slipknotin kama on helppoa, mutta siellä on paljon kromaattisia juttuja ja se menee kuntoilusta. Soitin hyvälle ystävälleni Sikth-basisti James Leachille ja kerroin, mitä on meneillään. Hän antoi vinkkejä ja neuvoi downpickaamaan niin lujaa kuin pystyin.”

”Minut lennätettiin Los Angelesiin Sunset Sound -studioon. Siellä oli kamat valmiina, mutta sanoin, etten oikein pidä siitä ja kysyin, jos saan hieman muutella setuppia. Minulla oli mukanani Troy Sandersin Zon-basso ja koska olen teknikko, olin säätänyt sen itselleni sopivaksi.”

Ventura sai paikan ja hän on ollut bändissä nyt vuodesta 2014 saakka. Hän sanoo, ettei pesti niin ison bändin basistina lopulta ollut niin hermoja raastavaa kuin voisi kuvitella.

”Jos olisin ollut vain joku random kakara, joka ei tunne ketään, se olisi voinut olla hieman pelottavaa. Mutta olen tehnyt jo niin paljon ja tunnen niin monia ihmisiä entuudestaan, että kun soitamme jossain festareilla, voin hyvin kävellä mihin tahansa pukuhuoneeseen ja tunnen sieltä kaikki. Olin ollut alalla jo pitkään tätä ennen”, Ventura sanoo.

”Eikä siinä ollut kyse minusta vaan seitsemästä tyypistä, jotka ovat kokeneet rankkoja juttuja ja tarvitsivat jonkun, joka tekee kunniaa Paulille.”

Lisää luettavaa