Shawn ”Clown” Crahan lupaa Slipknot-elämäkertaelokuvan tulevan ennen pitkää – ”Se tehdään meidän tavallamme”

Slipknot-elokuvaa ei tehdä Hollywoodissa, Crahan vakuuttaa.

14.11.2022

Slipknotin perustajajäsen ja perkussionisti Shawn ”Clown” Crahan, joka on ohjannut useita bändin musiikkivideoita sekä dokumentteja, keskusteli tuoreessa NME-lehden haastattelussa mahdollisesta Slipknot-elämäkertaelokuvasta. Crahanin mukaan sellainen on tulossa ennemmin tai myöhemmin ja kaikenlaisia tarjouksia ja ehdotuksia onkin jo tullut.

Crahanin mukaan bändiltä on tivattu elämäkertaelokuvaa siitä lähtien, kun N.W.A-elokuva Straight Outta Compton (2015) ilmestyi ja osoittautui menestykseksi. Lisää bensaa liekkeihin on heittänyt myös Oscar-palkintoja napannut Queen-elokuva Bohemian Rhapsody, jossa kuitenkin on Crahanin mukaan yksi perustavanlaatuinen ongelma.

”Se on täysin yksipuolinen. Tuollaisten leffojen kirjoittajat sanovat, että niin sen kuuluukin olla, että kyse on aina tähdestä – [Bohemian Rhapsody] on Freddie Mercuryn (Queenin laulaja) tarina. Mutta minä olen myös Brian Mayn (Queenin kitaristi) fani ja haluan tietää enemmän hänestä. Mutta niin ei voi tehdä kahden tunnin sisällä ja yritysmaailman pukumiehet, jotka alaa ylläpitävät, eivät halua tehdä mitään, mikä kestää yli kaksi tuntia”, Crahan toteaa.

Clown visioi Slipknot-elämäkerran toimivan, jos se tehtäisiin esimerkiksi minisarjana suuresti fanittamansa True Detectiven tyyliin. Näin varmistetaan, että jokainen jäsen tuodaan esille tasapuolisesti.

”Kukaan meistä ei ole muita suurempi eikä tätä bändiä pysty selittämään ilman, että sen yksilöt selitetään. Se on iso ja hullu tarina. Teemme sen kyllä, mutta se tehdään meidän tavallamme”, Crahan pohtii.

”Eteeni on kannettu todella paljon ideoita ja on yhtä monta ihmistä, jotka ovat turhautuneet kanssani niiden vuoksi. Joku sanoi minulle oikeasti, että ehkä on parempi etten ole osallisena. Totesin siihen vain, että joo, yrittäkääpä vaan saada se toimimaan ilman minua. Jos minä en ole osallisena, se tarkoittaa, etten todellakaan ole osallisena. Että onnea matkaan vaan sen kanssa, mitä vittua ikinä yritättekään, koska minä en tule hyväksymään siitä sanaakaan.”

Lisää luettavaa