Amerikkalaismedia listasi parhaat Pantera-coverit – mukana myös suomalaisväriä

Lost Societyn Pantera-laina sai Metal Sucksin hyväksynnän.

28.09.2022

Phil Anselmo ja Rex Brown aikovat lähteä tien päälle juhlistamaan Panteraa ja esittämään yhdessä bändin tuotantoa taas pitkästä, pitkästä aikaa. Edesmenneiden Dimebag Darrellin ja Vinnie Paulin tilalla Anselmon ja Brownin rinnalla nähdään Zakk Wylde ja Charlie Benante. Ensimmäiset ”paluukeikat” on jo sovittu loppuvuoteen ja lisää on tulossa ensi vuoden puolella.

Panteran ”uuden tulemisen” kunniaksi amerikkalainen Metal Sucks -sivusto on laatinut listan, johon on nostettu yksitoista kaikkien aikojen parasta Pantera-coveria.

”Monet bändit ovat yrittäneet kopioida Panteran tyyliä ja coveroineet heitä, mutta alkuperäistä on vaikea voittaa. Vaikka kukaan ei koskaan tule kuulostamaan yhtä täydelliseltä kuin Pantera huippuvuosinaan, vuosien varrella ollaan kuitenkin kuultu joitain todella ihailtavia yrityksiä kunnioittaa bändiä”, Metal Sucksin listaa pohjustetaan.

Yksi näistä hatunnoston arvoisista yrityksistä tulee Metal Sucksin mukaan kotimaiselta Lost Societyltä, joka – toisin kuin muut listalle valitut – kurottautui biisivalinnassaan jopa vuoden 1990 läpimurtolevy Cowboys from Helliäkin kauemmas ja otti käsittelyynsä P.S.T. 88 -kappaleen Panteran vuoden 1988 Power Metal -albumilta.

Ja varsin hyvään seuraan on Lost Society päässyt, sillä listalla ovat mukana lisäksi muun muassa In Flames, Dream Theater, Avenged Sevenfold sekä Slipknotin Corey Taylor all star -kokoonpanoineen, jossa ovat mukana muun muassa Anthraxin Scott Ian ja Foo Fightersin Dave Grohl. Hyvä!

Kuuntele Lost Societyn versio sekä alkuperäinen P.S.T. 88 tuosta alta. Metal Sucksin koko listan löydät puolestaan täältä.

Lisää luettavaa