Arch Enemy -solisti on huolissaan musiikin nykytilasta – viraalisuus on ajanut laadun edelle, tuumaa Alissa White-Gluz

White-Gluz pelkää myös sitä, että kiertävien bändien aikakausi on päättymässä.

18.04.2022

Arch Enemy -laulaja Alissa White-Gluz sanoo tuoreessa San Antonio Currentin haastattelussa olevansa hieman huolissaan siitä, mitä tapahtuu, kun vanhoista klassikkobändeistä aika jättää ja myös siitä, mitä nykypäivän musiikissa pidetään tärkeänä.

”Olin juuri (Behemoth-nokkamies) Nergalin ja Michaelin (Amott, Arch Enemy -kitaristi) kanssa katsomassa The Bay Strikes Back -kiertuetta, jossa ovat Testament, Exodus ja Death Angel. Puhuimme näistä asioista ja meitä hieman huoletti se, mitä tulevaisuudessa pidetään fantastisena musiikkina”, White-Gluz pohtii.

”Enkä sano, etteikö moderni musiikki olisi fantastista, mutta musiikin kulutus ei enää keskity biisinkirjoittamisen ja muusikkouden tasoon tai sanoituksiin vaan tärkeintä on viraalisuus. Musiikkia tehdään ihmisille, joilla on hyvin lyhyt keskittymiskyky. Se ei ole muusikkojen vika, sellainen maailma vain on. Joten olen huolissani siitä, ettei kukaan tee todella loistavaa musiikkia sanotaanko vaikka seuraavaan 50 vuoteen.”

”Minua myös huolestuttaa se, että bändien aikakausi saattaa olla lopuillaan. Eihän kiertävien bändien aika ole lopulta kovin pitkä: jos luet Keith Richardsin elämäkertaa, hän puhuu siitä, miten The Rolling Stones oli ensimmäisiä todella kiertäviä bändejä. En haluaisi sen loppuvan ja toivon, että kiinnostus elävää musiikkia kohtaan herää uudelleen henkiin.”

”En halua mennä yökerhoon; en halua mennä baariin; haluan mennä keikalle. Meitä on monia paikkansa vakiinnuttaneita metallibändejä, jotka ovat tehneet tätä 20, 25 vuotta ja olemme rakentaneet todella hyvän esityksen ja setin. Ymmärrän kyllä, jos Slayer ei enää kykene siihen, mutta olen huolissani, että vielä tulee aika, kun yksikään mestareista ei ole enää lavoilla.”

Lisää luettavaa