Arch Enemyn Alissa White-Gluz on saanut soololevynsä valmiiksi – ”En tiedä, mihin genreen sen voisi laittaa”

Laulaja sanoo biisinkirjoitustapaansa hyvin epätavanomaiseksi.

15.03.2022

Arch Enemy -yhtyeen laulaja Alissa White-Gluz kertoi hiljattain Vox&Hops-podcastin haastattelussa saaneensa pitkään työn alla olleen debyyttisooloalbuminsa nyt valmiiksi ja se odottaa vain oikeaa julkaisuhetkeä.

”[Syyskuussa 2016] tiedotimme, että olin tehnyt sopimuksen [Napalm Recordsin kanssa] soololevystä. Sovimme, että teen heille levyn, mutta monet taisivat tulkita asian niin, että minulla on jo valmis levy odottamassa julkaisua. Mutta siinä vaiheessa olin vasta sopinut tekeväni sellaisen. Sen jälkeen olin kiertueella varmaan 300 päivää vuodesta aina vuoteen 2020 saakka”, White-Gluz kertoi.

”Mutta nyt se on viimein valmis, koska olen saanut viettää tarpeeksi aikaa kotona tehdäkseni biisejä ja saadakseni ne valmiiksi. Rakastan sitä, siitä tuli mahtava.”

Musiikillisesti luvassa on White-Gluzin mukaan jotain hyvin paljon Arch Enemystä poikkeavaa, vaikka yhtäläisyyksiäkin toki löytyy. Hän kuvailee tapaansa kirjoittaa biisejä hyvin epätavalliseksi.

”Vaikken olekaan laulajana ja säveltäjänä aloittelija, olen sitä kitaristina – olen siinä aika surkea. Kun teen biisejä kitaralla, lähestymistapani on varmasti täysin väärä, mutta se tekee siitä mielestäni mielenkiintoista. Koska kitara ei ole pääinstrumenttini, teen riffejä laulajan näkökulmasta. Joidenkin mielestä niin tekee myös Michael (Amott, Arch Enemy -kitaristi), koska hänen riffinsä ovat itse asiassa hyvin laulettavia”, White-Gluz tuumaa.

”Sitten tein biisejä Jeffin (Loomis, Arch Enemy -kitaristi) kanssa sekä muutaman muun tyypin kanssa, joita en halua vielä paljastaa. Mukana on puhdasta laulua, örinää ja muita mielenkiintoisia tekniikoita, muun muassa oopperamaista kamaa. Se on raskas albumi, mutta en tiedä, mihin genreen sen voisi laittaa. Se on ainakin hyvin rehellinen ja kirjoitin suoraan siitä, mitä tunsin sillä hetkellä. Mukana on progressiivisia elementtejä, rock ’n’ roll -elementtejä ja tietysti paljon metallia.”

Milloin levy sitten ilmestyy, sitä ei White-Gluz osaa vielä sanoa.

”Sitä hetkeä pitää miettiä tarkkaan, koska juuri nyt julkaistaan niin paljon kamaa. Haluan varmistaa, että se saa ansaitsemansa huomion. Se ei ainakaan tule samaan aikaan kuin Arch Enemyn levy, se ei olisi kovin fiksua. Mutta aion löytää sille oikean ajan.”

Arch Enemyn seuraava pitkäsoitto Deceivers ilmestyy 29. heinäkuuta.

YouTube video

Lisää luettavaa