Balance Breach vaihtoi synkistelyn positiivisuuteen – uusi single on anthem kaikille itsevarmuutta tarvitseville

Maniacs-singleä ryydittää intensiivinen video.

09.02.2024

Viime kesänä Abyzmal-kakkoslevynsä julkaisseen ja sen tiimoilta runsaasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin keikkailleen mikkeliläisen Balance Breachin vauhti ei hyydy, vaan nyt yhtye lyö pöytään uuden Maniacs-singlen, joka esittelee bändistä ihan uusia puolia.

”Edellisellä albumillamme liikuimme todella synkissä maisemissa. Aloittaessamme työstämään uusia kappaleita tuntui oikealta ja inspiroivalta luoda jotain, jossa on positiivista energiaa ja voimauttavaa tunnetta. Inspiraatio lyriikoihin syntyi muistelemalla hetkiä ja tilanteita, joissa on täytynyt pystyä kaivamaan sisältä itsevarmuus ja voima, vaikka lähtökohdat tälle eivät olisikaan näyttäneet kaikkein parhaalta. Musiikin ja lyriikoiden yhteisvaikutuksesta Maniacsista syntyi anthemin omainen biisi kaikille, jotka tarvitsevat extra-boostia ja itsevarmuutta tilanteisiin, kun täytyy pystyä parhaimpaansa ja vapauttamaan sisäinen maniac!” laulaja Aleksi Paasonen kuvailee.

”Musiikkivideo kuvattiin tammikuussa kovien pakkasten aikaan viileässä teollisuusrakennuksessa Kotkassa. Pitkät, 10-tuntiset päivät koettelivat, mutta meille tyypillinen iloinen ja positiivinen asenne säilyi läpi kuvausten. Kahden kuvauspäivän aikana jokainen bändistä antoi kaikkensa, jotta videolle saatiin ikuistettua se energia, mikä meistä välittyy keikoillamme yleisölle, ja se palo mikä meillä on musiikkimme tekemiseen sekä esittämiseen. Valaistuksesta vastannut Julian Korkolainen teki vakuuttavaa jälkeä ja ohjaaja Vin Valentino tarkkaa työtä kuvauksen sekä leikkauksen suhteen. Näin lopputuloksesta tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan vaikuttava, intensiivinen ja meidän luontaista energiaamme uhkuva”, toteaa rumpali Antti Halonen.

Metalcore-viisikko keikkailee kevään aikana uutterasti Bloodred Hourglassin kyljessä sekä kotimaassa että Saksassa. Huhtikuun loppuun mahtuu myös pari omaa headliner-keikkaa. Koko keikkalista näyttää kotimaan osalta seuraavalta:

10.2. – Kantakrouvi, Oulu*
15.3. – Kerubi, Joensuu*
5.4. – ZRock, Kempele
6.4. – Rytmikorjaamo, Seinäjoki*
26.4. – Hönö-baari, Tampere
27.4. – On the Rocks, Helsinki
* = Bloodred Hourglassin lämppärinä

Lisää luettavaa