Behemoth-nokkamies myöntää keksineensä taannoisen YMCA-välikohtauksen – ”Tykkään trollata ja provosoida ihmisiä”

Nergal sanoo tapauksen osoittaneen, miten helppoa ihmisten manipulointi on.

15.11.2019

Musiikkimedioissa nousi taannoin otsikoihin välikohtaus, jossa puolalaisyhtye Behemothin nokkamies Adam ”Nergal” Darski oli saanut häädön YMCA:n kuntosalilta, koska muusikolla oli yllään Darkthronen paita. Tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa Nergal kuitenkin kertoo keksineensä koko tapauksen omasta päästään.

”[Behemoth-basisti] Orion ja minä menimme sinne kyllä, mutta meidän pitikin palata toiselle salille. Niinpä kehitin tarinan siitä, että meidät ajettiin pois uskomustemme takia ja blaa blaa. Ja se nousi otsikoihin joka puolella ja ihmiset olivat raivoissaan. Jotkut sanoivat, että minut pitäisi hakata, että vastustajani pitäisivät siitä. Luin niitä kommentteja ja otsikoita ja olin ihan, että ’Miksi?’, koska kukaan ei vaivautunut kysymään minulta, pitikö se juttu paikkansa. Se oli vain yksi tilanne, jossa sain taas huomata, miten helppoa on manipuloida ihmisiä, huijata heitä ja tehdä sitä, mitä haluat”, Nergal toteaa.

”Sekoitan mielelläni pakkaa, se kuuluu minun luonteeseeni. Tykkään trollata ja provosoida ihmisiä.”

Nergal provosoi taannoin myös julkaisemalla Instagram-tarinoissaan kuvan t-paidasta, jonka etupuolella oli teksti ”Black metal against antifa” ja selässä teksti ”Kill them. Show no mercy. Fuck antifa!”. Kerrang!-lehden haastattelussa tiedusteltiin tästäkin aiheesta hieman tarkemmin.

”Olimme Suomessa ja joltain oli jäänyt tämä paita, jonka yksi kavereistamme puki päälleen. Otin kuvan ja tein jonkun nopean kommentin asiasta. Koska aina kun kuulen jonkun minulle tutun bändin keikan peruuntumisesta, tiedän, että ne yhtyeet ovat kaikkea muuta kuin poliittisia – Bölzer ja useat muut bändit ovat kaikkea muuta kuin fasistisia. Jos he olisivat fasisteja, en olisi heidän ystävänsä. Jokainen joka minut tuntee, tietää, että vastustan kaikkia totalitäärisiä hallintoja. Niinpä kommentoin, että ’Hei antifa, jos haluatte taistella fasismia vastaan, käyttäkää ensin aivojanne’, koska tähtäätte ihan vääriin kohteisiin”, Nergal tuumaa.

”Yhtäkkiä minun sanottiin kannattavan Hitleriä, mikä oli mielestäni kuvottava väite. Miksi edes sanotte noin? Se on vain typerää. Niinpä kehitin tämän metaforan, että jos olet Hitleriä vastaan, sitten varmaan tuet Stalinia. Tai jos vastustat Stalinia, olet Hitlerin puolella. Koska sillä tavalla ihmiset tänä päivänä ajattelevat, mustavalkoisesti. Ei ole enää harmaata aluetta tai keskitietä. On vain joko tai. Koko maailma on kaksinapainen, mikä on todella väärin ja typerää.”

”En ole tullut tänne kyhjöttämään varjoissa vaan olen juuri se, joka minä olen. Olen rehellinen itselleni, faneille ja maailmalle. Vihaan yli kaiken sitä, että ihmiset näkevät asiat niin mustavalkoisesti. Niinpä kehoitan aina faneja, että ajatelkaa kahdesti, ennen kuin alatte heittelemään syytöksiä ympäriinsä. Nykyään on niin helppo heittää paskaa toisten niskaan, mutta ansaitsevatko he sitä todella? Useimmiten eivät, joten ottakaa asioista ensin selvää. Puhukaa. Ajatelkaa. Malttakaa kielenne. Ehkä minunkin olisi pitänyt malttaa, kun tein sen antifa-postauksen. Myönnän sen.”

Lisää luettavaa