Behemothin Nergal puolustelee Lords of Chaos -elokuvaa: ”Se on todella hyvin tehty”

Behemothin Nergal antaa oman näkemyksensä mielenkiintoa herättäneestä elokuvasta.

09.03.2019

Mayhemin uran erikoisiin käänteisiin pohjaava Lords of Chaos -elokuva on herättänyt varsin kärkkäitä mielipiteitä mm. legendaarisen Burzumin henkilöitymän Varg Vikernesin taholta.

Oman lusikkansa soppaan laittaa myös niin ikään 1990-luvun alkupuolen black metal -kentällä vaikuttaneen puolalaisen Behemothin laulaja-kitaristi Adam ”Nergal” Darski, joka antoi näkemyksensä australialaisen Everblackin podcast-lähetyksessä:

”Se ei ole huono elokuva. Koko tarina on aivan liian latistettu, mutta, hei, sillä on tarkoitus myydä elokuvaa nuorisolle. Ohjaaja Jonas Åkerlund sanoi jo lähtöön, että elokuva ei ole dokumentti. Eikä se sitä olekaan”, Nergal kertoo.

”Hän väritti tarinaa todella paljon ja jotkut hahmoista ovat… No, hän panosti yksityiskohtiin. Jotkut kohtauksista ja kuvista olivat ihan puhtaita kopioita. Olin, että ’Ei helvetti! Tuohan näyttää aivan siltä kuvalta, jonka olen nähnyt aiemmin!’ Kokonaisuutena leffa on kuitenkin aika pinnallinen. Se on hyvin tehty, ja Jonas Åkerlund on loistava ohjaaja. Hänen lahjakkuutensa on huikeaa, mutta täytyy pitää mielessä, että kyseessä on pinnallinen Hollywood-tarina. Ei se kuitenkaan minua haittaa.”

”Ihmiset puhuvat netissä, että elokuvaa ei pitäisi mennä katsomaan. Minun mielestäni ihmisten pitäisi mennä katsomaan elokuvaa ja muodostaa oma mielipiteensä siitä.”

Voit kuunnella koko haastattelun alta.

Lisää luettavaa