Behemothin rahat eivät kelvanneet hyväntekeväisyyteen – syynä yhtyeen levittämä viesti ja maine

Behemothin rahat eivät kelvanneet Unicefille.

04.08.2023

Puolalainen black metal -suuruus Behemoth myi verkkokaupassaan mustia nallepehmoleluja (kuva alla), joista saatu tuotto oli tarkoitus ohjata kokonaisuudessaan Puolan Unicefille, jota kautta ne olisi saatu huono-osaisten lasten ja nuorten hyväksi. Mutta yhtyeen verkkokaupan omien Instagram-sivujen tuoreimman julkaisun mukaan Unicef kieltäytyi ottamasta bändin keräämiä rahoja vastaan.

”Saimme tällaisen vastauksen: ’Kiitos paljon organisaatiotamme ja ’Company with Heart’ -ohjelmaa kohtaan osoittamastanne mielenkiinnosta. Sääntöihimme kuuluu, että jokainen halukas osallistuja tutkitaan mahdollisten riskien varalta. Valitettavasti myynnissä olevien tuotteidenne sisältämän viestin vuoksi emme voi hyväksyä teitä ottamaan osaa tähän kyseiseen ohjelmaan'”, todetaan julkaisun (kuva alla) saatetekstissä.

Vuonna 1991 perustettu Behemoth ja erityisesti yhtyeen nokkamies Adam ”Nergal” Darski ovat joutuneet useasti ongelmiin maan konservatiivisen hallinnon sekä kirkon päämiesten kanssa. Yhtyettä ja Nergalia vastaan on nostettu useita oikeusjuttuja milloin jumalanpilkasta ja ”uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta”, milloin Puolan vaakunan häpäisemisestä.

Lisää luettavaa