Behemothin Nergal jälleen voitokas oikeudessa – ”Kiitos tuomarille reiluudesta, avomielisyydestä ja järkevyydestä”

Yhtyeen nokkamies sai jo toistamiseen puhtaat paperit samasta tapauksesta.

09.05.2022

Puolalaisen black metal -yhtye Behemothin nokkamies Adam ”Nergal” Darski on saanut jo toistamiseen vapautuksen Puolan vaakunan häpäisyä koskevista syytteistä. Nergal iloitsi asiasta Instagram-julkaisussaan.

Tapaus juontaa juurensa yhtyeen Republic of the Unfaithful -kiertueen promootiomateriaaleihin, joiden vuoksi puolalaisviranomaiset nostivat Nergalia, bändin webmasteria Maciej Gruszkaa ja graafikko Rafał Wechterowiczia vastaan syytteet vaakunan häpäisemisestä, koska bändin katsottiin käyttäneen lain nojalla suojellun kansallissymbolin tunnusmerkkejä muun muassa kiertuepaidassaan. Vuonna 2018 kaikki syytteet raukesivat, mutta päätöksestä valitettiin ja tapaus nostettiin uudelleen tutkittavaksi vuonna 2020.

Blabbermouthin mukaan tapauksesta annettiin nyt uusi päätös viime perjantaina (6.5.) Gdanskin tuomioistuimessa. Tuomari Monika Jobska katsoi tapauksen Nergalin ja kumppanien hyväksi, koska kyseessä oli täysin tyhjästä luotu graafinen suunnittelu ja kuva eikä alkuperäisen vaakunan muokkaus. Lisäksi tuomari katsoi yhtyeen kuvituksen viestin olleen kohdistettu uskonnollisille tahoille, mutta tässä tapauksessa käsiteltiinkin valtion, ei uskonnollisten tahojen tunteita.

”Meidät vapautettiin jälleen syytteistä, mutta tarina ei pääty vielä tähän, joten pitäkää sormenne ristissä. Mutta se on kuitenkin toinen perättäinen taisteluvoitto! Kiitos kaikille, jotka tämän mahdollistitte ja kiitos tuomarille reiluudesta, avomielisyydestä ja järkevyydestä sekä rohkeudesta näinä hulluina aikoina”, Nergal kirjoittaa some-päivityksessään.

Lisää luettavaa