Beyond the Dream lopettaa uransa

16.03.2014

Nykyisellä nimellään vuodesta 2005 asti toiminut jyväskyläläinen gootahtava dark metal -bändi Beyond the Dream laittaa tämän vuoden jälkeen lapun luukulle. Laulaja Harri Kauppinen tiedottaa tilanteesta seuraavasti:

”Beyond the Dream on aina perustunut aktiiviseen tekemiseen, keikkailuun ja uuteen musiikkiin. Bändi ei hengähtänyt kertaakaan moneen vuoteen, vaan teki kokoajan töitä uransa eteen. Ja lähes kaiken omakustanteisesti! Lyhyeksi ajateltu tauko kuitenkin muutti kaiken, se antoi aikaa ja perspektiiviä tarkastella tulevaisuudennäkymiä. Tauko myös paljasti totuuden siitä että nykyiset resurssit eivät mahdollista asioiden tekemistä rahallisesti kannattavasti tai edes hieman isommin kuin aiemmin.

Bändin vaihtoehdoiksi jäi jatkaa samalla tasolla, samalla jakelulaajuudella, samoilla budjeteilla… tai lopettaa.

Bändin perustajana koin että tämä päätös on minun tehtävä. Valitsin jälkimmäisen. Onnekseni muut tukivat minua päätöksessäni. Tiedän että olisi väärin jatkaa pidemmälle kuin tähän vuoteen.

Ettei lopetuspäätös jäisi ainoastaan tähän viestiin, Beyond the Dream aloittaa keväällä viimeiseksi jäävän äänitteensä työstämisen ja tekee loppuvuodesta viimeiset keikkansa.

Luvassa on äänitteen lisäksi bändin koko uran dokumentoiva nettisivusto, minkä ylläpitoa jatketaan myös lopettamisen jälkeen ja kenties jotain muutakin, näihin palataan kuitenkin myöhemmin.

Vakituisesti nelihenkisen Beyond the Dreamin viimeisellä äänitteellä rumpujen takaa löydämme rakkaan ystävämme Rolf Pilven. Viimeinen äänite tulee kantamaan nimeä (the wolves) At the End

Jo tässä vaiheessa haluan kiittää omasta sekä myös Teemun, Petterin ja Oton puolesta teitä kaikkia näistä vuosista, keikoista ja upeista hetkistä. Ilman tätä me olisimme jääneet todella paljosta paitsi.”

Lisää luettavaa