Blackie Lawless muisteli Metallican Cliff Burtonille sattunutta Spinal Tap -hetkeä – ”Yhtäkkiä ovi takanani lennähtää auki…”

Tämä sattui vuonna 1985, kun Metallica ja W.A.S.P. kiersivät yhdessä.

06.12.2022

W.A.S.P.-yhtyeen nokkamies Blackie Lawless muisteli hiljattain yhtyeensä konsertin yhteydessä järjestetyssä VIP-fanitapaamisessa hauskaa Spinal Tap -hetkeä, joka tapahtui Metallican edesmenneelle basistille Cliff Burtonille. Tämä tapaus sattui Indianassa vuonna 1985, kun Metallica ja W.A.S.P. olivat yhteiskiertueella.

”Saavuimme keikkapaikalle todella myöhään eikä kukaan saanut soundcheckejä sinä päivänä. Vaihtelimme [Metallican kanssa] joka ilta sitä, kumpi soittaa viimeisenä. Tämä sattui olemaan sellainen ilta, kun me soitimme viimeisenä”, Lawless muistelee.

”Takahuone oli jossain kellarissa, joka oli kuin labyrintti. Kukaan ei tiennyt, mihin suunnistaa. Yleensä saavuimme keikkapaikoille hyvissä ajoin ja ehdimme tutustua paikkoihin tai laittaa nuolia, mistä pääsee minnekin. Olin pukuhuoneessa, kun Metallican intronauha alkoi soida. Seisoin peilin ääressä ja leikkasin partaani. Yhtäkkiä ovi takanani lennähtää auki ja Cliff seisoo siinä basso kädessään. Ja heidän intronsa soi.”

”Cliff seisoi siinä hädissään: ’Blackie, Blackie, mistä pääsen lavalle? Mistä pääsen lavalle?’ Minulla ei ollut aavistustakaan, en ollut itse vielä käynyt siellä asti. Katsoin häntä peilin kautta ja sanoin ihan rehellisesti, että en tiedä. Cliff luuli minun pelleilevän ja huudahdi: ’Haista vittu, Blackie!’ Kaksi minuuttia kului ja minä ajelin yhä partaani. [Metallica] oli jo aloittanut ensimmäisen biisinsä kun kuulin basson viimein liittyvän mukaan.”

Aah, klassinen takahuoneeseen eksyminen, joka on varmasti käynyt jokaiselle keikkailevalle muusikolle vähintään kerran uralla. Hyvä!

Lisää luettavaa