Bruce Dickinson julkimoiden vallankäytöstä: ”Se hetki, kun tajuat, että saat asioita tapahtumaan sormia napsauttamalla, on erittäin korruptoiva ja syövyttävä”

"Kun yhtälöön heitetään sekaan vielä ämpärillinen mielialaan vaikuttavia huumeita, silloin mopo vasta karkaakin käsistä."

15.09.2022

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinsonin ja Oxfordin yliopiston psykologin Kevin Duttonin juontaman Psycho Schizo Espresso -podcastin tuoreessa jaksossa Dutton keskustelee Dickinsonin kanssa rocktähteydestä ja puheenaiheeksi nousee muun muassa bändärit erityisesti 1980-luvun hard rock -skenessä sekä se, miten rokkarit ja muut julkisuuden henkilöt käyttävät valtaansa saadakseen faneja lakanoiden väliin.

”Mekin kiersimme bändien kanssa, joiden tyypit tekivät juuri niin ja he katsoivat meitä, kuin me olisimme olleet todella outoja. Luonnollisesti meillä kaikilla oli tyttöystävät ja joskus ne tyttöystävät olivat väliaikaisia, heh, mutta en pidä siitä, jos touhu menee hyväksikäytön puolelle”, Dickinson toteaa.

”(The Who -kitaristi) Pete Townshend, joka tietää jonkin verran aiheesta, sanoi kerran, että ’On suuri hetki kun tajuat, että voit manipuloida muita sen vuoksi, kuka olet’. Se kolahti minuun.”

”Alkuvaiheessa sinulla ei ole käsitystä siitä, että joku haluaa maata kanssasi vain koska olet lavalla. Sinä ajattelet, että sinua halutaan, koska he pitävät sinusta oikeasti. Usein näin onkin, mutta kyllä, joillekin olet vain yksi lisämerkintä kirjoihin samaan tapaan kuin jotkut miehet kaatavat naisia. Kyllä, me kaikki olemme joskus syyllistyneet siihen.”

”Mutta se hetki, kun tajuat, että saat asioita tapahtumaan sormia napsauttamalla, on erittäin korruptoiva ja syövyttävä. On pelottava hetki, kun tajuat, että se voima on olemassa. Siksi meillä on harveyweinsteinit ja muut, koko se Hollywood-kuvio. Entä kukas se yksi tyyppi olikaan, R. Kelly? Sama koskee myös näyttelijöitä. Ja kun yhtälöön heitetään sekaan vielä ämpärillinen mielialaan vaikuttavia huumeita, silloin mopo vasta karkaakin käsistä.”

YouTube video

Lisää luettavaa