Bruce Dickinsonista on moneksi, mutta yhteen asiaan hän ei tule koskaan lähtemään mukaan

Poliitikkoa ei Iron Maiden -nokkamiehestä saa kirveelläkään.

22.06.2022

Iron Maidenin Bruce Dickinsonia voi hyvin kuvailla moderniksi renessanssimieheksi. Hän on paitsi yhden maailman suurimman hevibändin laulaja, myös olympiatason miekkailija, lentäjä, kirjailija, radiojuontaja ja oluenpanija. Mutta on ainakin yksi asia, mihin Dickinson ei missään tapauksessa lähde mukaan, nimittäin politiikkaan. Asia tuli ilmi Psycho Schizo Espresso -podcastin toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa.

Psycho Schizo Espresso on Dickinsonin ja Oxfordin yliopiston psykologian tohtorin Kevin Duttonin vetämä podcast, jossa nämä puhuvat erilaisista aiheista kuten vaikkapa paranormaaleista ilmiöistä, salaliittoteorioista, Raamatusta tai kulteista. Sarjan toinen kausi käynnistyi suoratoistopalveluissa 8. kesäkuuta ja kauden ensimmäisessä osassa Dickinson ja Dutton juttelivat rennosti kaikenlaisista asioista kuten laulajan mukaan nimetystä hämähäkkilajista sekä metallimusiikin faneista.

”Yhteisöllisyyden tunne on suuri ja on hienoa, miten se ylittää kaikki fyysiset ominaisuudet, rodulliset ominaisuudet, sukupuolen ja kaikki ne asiat, joihin haluamme aina jakaa ihmiset. Mutta kun puhutaan heavy metalista, sellaiset eivät kiinnosta. Jos fanitat metallia, se kiinnostaa. Jos ajattelet jostain asiasta eri tavalla kuin minä, me emme vain puhu siitä ja keskitymme meille yhteisiin asioihin, kuten musiikkiin, jota rakastamme”, Dickinson tuumaa.

Dickinson myös muistelee sanoneensa joskus haastattelussa, että jos metallimusiikot johtaisivat maailmaa, asiat olisivat paremmalla tolalla. Tämä saa Duttonin kysymään laulajalta, vihjaako tämä kenties lähtevänsä mukaan politiikkaan, johon Dickinson antaa tyhjentävän vastauksen.

”Ei. Ehdottomasti ei. Ei missään tapauksessa. Lasketko leikkiä?”

Siinäs kuulitte. Psycho Schizo Espresso kakkoskauden avausjakso on katsottavissa kokonaisuudessaan tuosta alta. Jakson alussa Dickinson muuten kertoo olevansa Los Angelesissa työstämässä juttuja sooloalbumilleen, mikä on sekin varsin kiinnostava tieto.

Lisää luettavaa