Saadaanko Bruce Dickinsonilta vielä soololevyjä? – Iron Maiden -laulaja avaa suunnitelmiaan

Edellisestä onkin vierähtänyt jo 17 vuotta.

06.01.2022

Vaikka Iron Maiden viekin suurimman osan Bruce Dickinsonin ajasta ja huomiosta, ei laulaja ole tyystin unohtanut soolouraansakaan. Vuonna 2005 ilmestyneelle Tyranny of Souls -levylle on tarkoitus tulla jatkoa ja tuoreessa Loudwiren haastattelussa Dickinson sanoo aikovansa pureutua asiaan kunnolla tämän vuoden aikana – itse asiassa jo keväällä spoken word -kiertueensa ja alkukesästä starttaavan Maidenin Euroopan-kiertueen välissä.

”Kun nämä minun yhden miehen show’t päättyvät maaliskuun lopussa, minulla on kolmisen viikkoa aikaa koota itseni. Saatan pari päivää maata hiljaa pimeässä huoneessa, jonka jälkeen laitan laulumoodin päälle ja keskustelen Royn kanssa”, Dickinson sanoo viitaten Roy ”Z” Ramireziin, joka on tuottanut Dickinsonin kolme viimeisintä soololevyä sekä vuoden 1994 Balls to Picasso -albumin ja toiminut levyillä myös säveltäjänä ja kitaristina.

”Meillä on jo läjä materiaalia kasassa – demot ja kaikki – mutta ne pitää järjestellä kunnolla ja käydä vakavammin läpi. Ehkä teemme vielä biisin tai pari ja kun tiedämme, mitä haluamme, jätän ne Royn käsiin ja hän saa aloittaa taustojen äänittämiset.”

”Tietenkin lähden kiertueelle Maidenin kanssa, mutta tällä tavalla teimme myös Tyranny of Soulsinkin. Se tehtiin tavallaan etänä – en ollut fyysisesti läsnä kun taustoja tehtiin, mutta hän lähetti minulle raitoja ja minä kuuntelin ne. Joissain tapauksissa tein sanat ja melodiat taustojen pohjalta, joihinkin meillä oli ne jo ennalta mietittynä. Joskus tällaisella sovittelulla saadaan hyviä tuloksia.”

YouTube video

Lisää luettavaa