Carach Angren -rumpali lähti bändistä – sai tarpeekseen musiikkibisneksestä

"Mielestäni bändit ja fanit mahdollistavat bisneksen olemassaolon, eikä päinvastoin."

11.02.2020

Hollantilaisen black metal -yhtye Carach Angrenin rumpali Ivo ”Namtar” Wijers on jättänyt yhtyeen. Asiasta kerrottiin niin yhtyeen kuin Namtarin henkilökohtaisilla Facebook-sivuilla. Namtar perustelee tiedotteessaan päätöstä sillä, että hänellä on tullut mitta täyteen bänditoiminnan bisnespuolta. Päätös on rumpalin mukaan kypsynyt mielessä jo pidemmän aikaa.

”Mielestäni bändistä on vuosien saatossa tullut tietyllä tapaa metallimusiikkibisneksen työntekijä. Et enää navigoi itse vaan sinua ohjataan. Aluksi se ei kuulosta niin vakavalta, se on vain bisnestä. Mutta sen myötä on tullut paljon enemmän esteitä ja johtanut lopulta asioiden yhteentörmäyksiin. Mielestäni tämä on seurausta siitä, että mukana on liian monia yhtioitä ja yksilöitä, joilla on omat verkostonsa, sopimuksensa, intressinsä ja niin edelleen”, Namtar avaa pitkässä kirjoituksessaan.

”Esimerkiksi juuri ennen viime vuoden Euroopan-kiertueemme alkua saimme yhtäkkiä kuulla, ettemme voi tuoda lavaproduktiotamme mukanamme logististen syiden vuoksi. Se ei ole hyvä juttu ja yritimme löytää ratkaisua asiaan. Mitään ei kuitenkaan voitu tehdä, koska sopimukset oli jo tehty ja sillä selvä. Budjetit oli jo määritelty ja rundi alkaisi parin päivän päästä. Siinä sitä sitten oltiin jumissa. Ja kyllä, me Carach Angrenissa hallinnoimme kaikkea, mutta tämä ei mennyt oikein.”

”Se tuntuu myös henkilökohtaiselta, sillä olen itse tehnyt keikoiltamme tutut liikkuvat koskettimet ja rumpusetit ja niin edelleen. Haluamme kasvattaa bändiä ja kaikki haluavat parhaan mahdollisen show’n. Olet valmistellut asioita pitkään, mutta sitten joku muu asia menee pieleen, minkä vuoksi joudut heittämään suunnitelmillesi hyvästit.”

”Aluksi olin tyytyväinen, että meillä ylipäänsä edes on keikkaa, mutta se vaihtui nopeasti ajatukseen, että miksi helvetissä edelleen teen tätä. En enää jaksanut ottaa yhtä askelta eteenpäin ja kahta taakse. Pitäkää vain uppiniskaisena, mutta mielestäni bändit ja fanit mahdollistavat bisneksen olemassaolon, eikä päinvastoin. Mutta se tuntuu olevan yhä enemmän juuri noin. Aika usein näin on juurikin pop-musiikin parissa, mutta tämä on metallia.”

”Olen aina nauttinut tässä bändissä olosta ja tehnyt sen eteen töitä. Me kolme olemme tehneet hienoja asioita. Valitettavasti en ole enää onnellinen enkä voi pyörtää päätöstäni. Olen edelleen jätkien kanssa hyvissä väleissä ja he ymmärtävät ratkaisuani. Nyt varmaan mietit, tulenko joskus palaamaan bändiin tai nähdäänkö minua vielä jossain toisessa orkesterissa? Vastaus molempiin kysymyksiin on, etten todellakaan osaa sanoa.”

Carach Angren -trion jäljelle jäävät jäsenet Dennis ”Seregor” Droomers ja Clemens ”Ardek” Wijers kertovat yhtyeen jatkavan uskollisen keikkakitaristi Bastiaan ”Butcher” Bohin sekä piakkoin nimettävän keikkarumpalin voimin. Yhtye on muun muassa julkaisemassa jatkoa vuoden 2017 Dance and Laugh Amongst the Rotten -pitkäsoitolleen.

”Namtar on aina ollut uskomaton rumpali ja työskennellyt kovasti bändin eteen. Kunnioitamme hänen päätöstään, vaikka olemmekin siitä pahoillamme. Kiitämme häntä kaikesta ja toivotamme kaikkea hyvää jatkossa. Me jatkamme yhdessä ja olemme valmiita paljastamaan uramme kunnianhimoisimman albumin!” yhtyeen lausunnossa todetaan.

Lisää luettavaa