Chuck Billy työstää soolodebyyttiään – ”Mutta Testament on etusijalla”

Billyn soolotuotanto tulee olemaan kaukana Testamentin tyylistä, laulaja vakuuttaa.

17.10.2022

Thrash metal -suuruus Testamentin laulaja Chuck Billy työstää kaikessa rauhassa ensimmäistä sooloalbumiaan. Billy puhui asiasta tuoreessa 107.7 The Bone -radion haastattelussa.

”Olen puhunut yli tusinan kitaristin kanssa ja pyytänyt heitä tekemään minulle biisejä. Mutta Testament on etusijalla. [Soololevy] ei ole korkealla tärkeysjärjestyksessä, se on vain asia jonka haluaisin joskus tehdä”, Billy toteaa.

”Olen tehny tyli 35 vuotta musiikkia vain Ericin (Peterson, Testament-kitaristi) kanssa. Haluaisin tehdä jotain, joka on täysin erilaista. Haluan sen kuulostavan old schoolilta – kuivat rumpusoundit, ei sampleja eikä triggereitä. Kuten ne vanhat vinyylit joita kuuntelin nuorena. Haluan sen olevan hyvin raakaa ja todellista, ainutlaatuista kamaa. Sen parissa työskentelen hiljalleen.”

Viime keväänä Billy kertoi Let There Be Talk -podcastissa pyytäneensä muun muassa Gary Holtia (Exodus, ex-Slayer), Mark Mortonia (Lamb of God) ja Joe Bonamassaa tekemään hänelle biisejä soololevyä varten. Laughingmonkeymusicille antamassaan haastattelussa Billy puhui aiheesta vielä tarkemmin:

”Olen sanonut kaikille kitaristeille, että tehkää minulle biisi, mutta älkää tehkö mitään Testament-kamaa tai thrash metalia. Haluan tehdä jotain täysin erilaista. Tehkää bluesia, raskasta heviä, rockia. Kasvoin Thin Lizzyn ja UFO:n parissa, joten tehkää jotain siistejä Thin Lizzy -tyylisiä riffejä”, Billy sanoo.

”Haluan levystä sellaisen, että kuulija höristää korviaan, että ’Ai, onko tuo tosiaan Chuck?’ Se on tavoitteeni.”

Lisää luettavaa