Corey Taylor tauolla olevasta Stone Sourista: ”En enää suostu tekemään taiteessani kompromisseja”

Sooloura ja Slipknot ajavat laulajan kirjoissa reilusti Stone Sourin edelle tällä hetkellä.

03.07.2023

Vuonna 1992 perustettu Stone Sour, jossa laulaja Corey Taylor vaikutti jo ennen liittymistään Slipknotin riveihin, on ollut telakalla siitä asti, kun se sai vuoden 2017 Hydrograd-albuminsa kiertueen päätökseen. Taylor on sanonut erinäisissä haastatteluissa, ettei hänellä ole tällä hetkellä suuria intressejä tehdä mitään Stone Sourin kanssa vaan keskittyy Slipknotiin sekä CMFT-soolobändiinsä, joka julkaisee toisen pitkäsoittonsa syyskuussa.

Stone Sour nostettiin esille taas tuoreessa Rock Antennen haastattelussa ja Taylor totesi jälleen, ettei Stone Sour ole aktivoitumassa ainakaan ihan lähiaikoina, koska hän ei vain yksinkertaisesti halua sitä tällä hetkellä vaan toimii paljon mieluummin soolona. Taylorin kommentin perusteella taustalla on myös jotain henkilökohtaisempaa.

”En tarkoita ettenkö kaipaisi joitain Stone Sourin tyyppejä – pidämme edelleen yhteyttä – mutta tässä vaiheessa en enää suostu tekemään visiossani ja taiteessani kompromisseja tiettyjen tyyppien estelyjen vuoksi. Mutta ei siitä sen enempää”, Taylor toteaa.

Taylor lisäsi, että vaikka sooloartistius tuo mukanaan enemmän vastuuta ja painetta, se on hänelle lopulta helpompi ja luontaisempi tapa toimia. Asiaa toki luonnollisesti auttaa, jos soolobändi koostuu asiansa osaavista muusikoista, joiden kanssa tulee myös toimeen.

”Minun bändini jätkät ovat kaikki todella tiukkoja soittajia, joten levyjen tekeminen on helppoa. Lähetän heille minun rämpyttelydemoja ja annan heille hyvin vapaat kädet tehdä hommiaan, vaikka minulla onkin biiseistä hyvin selvä visio. Siinä kohtaa [sooloartistina olemisen] vaikeus ilmenee: yhtäkkiä et olekaan osa porukkaa, johon voit tavallaan hävitä joukkoon tai delegoida asioita. Kaikki on kiinni sinusta. Kansitaide on kiinni sinusta, tuotanto on kiinni sinussa, biisinteko on kiinni sinusta, mediaedustus on kiinni sinusta. Kaikki. Mutta sellainen kaveri minä alun alkaen oikeastaan olinkin, joten tuumin, että miksen mieluummin tee näin ja ole tyytyväinen kaikkeen?”

Lisää luettavaa