Debyytti- ja jäähyväislevy samassa paketissa – Ben Varonin Alcyona Sky -projektin levy ulos

Amoralista tuttu kitaristi Ben Varon aloitti pari vuotta sitten Alcyona Sky -nimisen projektin. Amoralille sopimattomista kappaleista koottu kiekko äänitettiinkin jo parisen vuotta sitten, mutta koska jäsenillä piti kiireitä pääbändiensä kanssa, sai levy jäädä odottamaan julkaisuhetkeään. Nyt se hetki koittaa, kun levy ilmestyy 7. huhtikuuta.

”Nyt kun Amoral laskettiin haudan lepoon tammikuussa, on hyvä aika puhdistaa kaapit julkaisemattomasta musiikista ennen täysin uusien kuvioiden käynnistämistä”, Varon kertoo.

”Alcyona Sky oli projekti sanan oikeassa merkityksessä. Kun aikanaan pyysin Ralen (Tiiainen, The Black League), Jyrin (Helko, Warmen, For the Imperium) ja Mickon (Hell, Denigrate, Million Dollar Beggars) mukaan tähän, kauppasin sen heille ajatuksella ’yksi levy, yksi keikka’. Levy tehtiin ja keikkojakin peräti kaksi, joten projektin tavoitteet on jo ylitetty. Mulle oli vaan tarkeää saada nämä kahdeksan biisiä äänitettyä, ja tehdä se parhaiden mahdollisten jätkien kanssa. Olen lopputuloksesta erittäin ylpeä, ja haluan saada levyn ihmisten kuultavaksi.”

Keikkailua Alcyona Skyn näköpiirissä ei siis enää ole eikä todennäköisesti tule, kuten alun perin oli tarkoituskin.

”On suoraan sanottuna todella virkistävää, ettei Alcyona Skyn kohdalla tarvitse miettiä perinteiseen ’bändiarkeen’ liittyviä asioita, kuten esimerkiksi somekamppiksia, treeniaikatauluja tai oheistuotteita. Ainahan soittohommissa musiikki on se pääjuttu, muttä tässä se on AINOA juttu.”

Levyltä on jo aiemmin julkaistu kappaleet Long Time Coming ja The Leap. Nyt päivänvalon näkee levyn raskaimpiin ralleihin kuuluva No Cure.