Decapitated-jäsenten raiskaussyytteet virallistettu, yhtye julkaisi tilannepäivityksen – ”Tämä ei ole tuomio eikä osoitus syyllisyydestä tai syyttömyydestä”

Yhtyeen neljää jäsentä syytetään nyt virallisesti paitsi kidnappauksesta, myös eri asteen raiskauksista.

16.10.2017

Kuten syyskuussa uutisoimme, ovat puolalaisen death metal -yhtye Decapitatedin jäsenet pidätettyinä Washingtonin Spokanessa, koska näitä epäillään naisfanin kidnappauksesta ja raiskauksesta. Yhtye pidätettiin Kaliforniassa 9. syyskuuta ensin kidnappauksesta epäiltynä, mutta syytelistaan lisättiin myöhemmin raiskaus. Nyt bändi on siirretty Spokaneen ja viranomaiset ovat virallisesti vahvistaneet syytteet raiskauksesta.

The Spokesman-Review -lehden mukaan laulaja Rafal Piotrowskia ja kitaristi Waclaw Kieltykaa syytetään toisen asteen raiskauksesta, kun taas rumpali Michal Lysejko sekä basisti Hubert Wiecek ovat saaneet syytteet kolmannen eli kaikkein vakavimman asteen raiskauksesta. Yhtye on julkaissut tiedotteen, jossa nämä toteavat, että syyte on muodollisuuden vuoksi virallistettu, jotta bändin jäseniä ei päästettäisi vapaaksi kesken tutkinnan.

”Tämä ei ole tuomio eikä osoitus syyllisyydestä tai syyttömyydestä. Pyydämme jälleen kerran odottamaan, että tapauksen jokainen osapuoli on tullut kuulluksi ja tuomioistuin on tehnyt asiassa päätöksensä”, yhtyeen tiedotteessa todetaan.

”Mutta sanottakoon, että tässä vaiheessa muutama tosiseikka on kiistämätön – kuten se, että uhrin valituksen alunperin vastaanottanut poliisivirkailija ei löytänyt viitteitä raiskauksesta ja syytteiden jättämisessä on mennyt yli 30 päivää, joka ylittää reilusti sen kynnyksen, jonka mukaan syytetyt tulisi lain mukaan päästää vapaaksi. Bändi kiistää kaikki syytteet jyrkästi ja ovat vakuuttuneita, että todisteiden ja faktojen tullessa ilmi he pääsevät palaamaan kotiinsa.”

Lisää luettavaa