Dee Snider myöntää olleensa hankala diiva Twisted Sisterin alkuaikoina – ”Olin kunnon persläpi”

"Tein ihmisten olon kurjaksi", Snider tunnustaa.

30.08.2021

Tuoreessa Ultimate Classic Rockin haastattelussa laulaja Dee Snider myöntää nesteen nousseen hattuun, kun miehen kipparoima Twisted Sister alkoi menestyä 1980-luvulla. Snider tunnustaa olleensa melkoinen diiva jo itse asiassa ennen kuin bändi sai levytyssopimuksen.

”Katsoin hiljattain Echo in the Canyon -dokumenttia, jossa oli David Crosby. En ole koskaan oikein välittänyt hänestä, mutta yhdessä vaiheessa hän sanoo: ’Bändini hajosi, koska olen persläpi’. Silloin totesin, että hei, meillähän on jotain yhteistä, koska minäkin olin kunnon persläpi! Tunnustan, että minä olin sellainen”, Snider toteaa.

”Tein ihmisten olon kurjaksi ja tulin aina vain pahemmaksi ja pahemmaksi. Ennen kuin saimme levydiilin ja A.J. (Pero) liittyi mukaan, haimme rumpalia. Minä olin jo silloin tyranni ja todella tiukka. Löysimme tämän tyypin, joka oli kova paikallinen fani. Löin pöytään hirveän listan sääntöjä: ’Okei, ei tyttöjä tai ketään muitakaan takahuoneeseen, ei bilettämistä’. Hän kuunteli ja totesi: ’Okei, taidan jättää väliin. Kiitos mahdollisuudesta, mutta passaan’ ja käveli pois.”

Snider sanoo tulleensa entistä tiukemmaksi, mitä enemmän Twisted Sisterin suosio kasvoi. Hän kertoo muun muassa tyhjentäneensä keikkapaikkoja ylimääräisistä ihmisistä aina ennen bändin soundcheckiä eikä kukaan saanut katsoa häntä tai muuta bändiä.

”Olin ihan mahdoton ja tajusin sen myöhemmin. Olenkin pyytänyt sitä jätkiltä loputtomasti anteeksi, koska en enää ole sellainen. Kun teimme reunionin, muut odottivat, milloin se sama meno jatkuu taas, mutta olin silloin jo ihan eri ihminen. [Bändin lopettamisen jälkeinen] pudotus oli tehnyt minusta nöyrän”, Snider sanoo.

”Kesti melkein kolme vuotta, ennen kuin he vakuuttuivat, etten ole enää se tyyppi. Että en aio yllättää heitä, että hahaa, persläpi on palannut! Olin oikeasti muuttunut, mutta heiltä vei jonkun aikaa luottaa minuun.”

Lisää luettavaa