Deftones-kitaristista maa on litteä, ei usko viruksiin eikä rokotteisiin – reagoi nyt kritiikkiin, jota saanut kommenttiensa vuoksi

Stephen Carpenter ei usko koronaan: "Jos maailmassa oikeasti jylläisi todella tappava virus kokonaisen vuoden, eivätkö kaikki kodittomat olisi jo kuolleet siihen?"

16.11.2020

Deftones-kitaristi Stephen Carpenter esiintyi viime viikolla salaliittoteorioihin erikoistuneen Tin Foil Hat with Sam Tripoli -podcastin vieraana ja kertoi haastattelun aikana muun muassa uskovansa maan olevan litteä ja ettei avaruutta ole olemassa. Carpenterin haastattelusta on uutisoinut muun muassa The PRP.

”Tiedän, että emme asu pyörivässä, lentävässä avaruuspallossa. Se, missä me todellisuudessa olemme, on vielä selvittämättä ja ihmiset työskentelevät asian parissa koko ajan”, Carpenter avaa näkemyksiään.

Carpenter sanoo itsekin joskus nauraneensa niin sanotuille ”flat earthereille”, mutta käänsi kelkkansa nähtyään Marty Leedsin videon Flat Earth: The Ultimate Litmus Test. Tämä tapahtui kitaristin mukaan noin neljä vuotta sitten ja sen jälkeen hän on ahminut paljon lisää aiheeseen liittyviä videoita, jotka ovat avanneet hänen silmänsä asioille.

”Kun ymmärsin maan olevan litteä, opin samalla paljon myös kaikesta muusta kuten siitä ettei dinosauruksia tai ydinaseita ole. Sitä ymmärtää, että luoja miten paljon valheellisia asioita ympärillämme on. Ja valehtelu sen kun jatkuu”, Carpenter sanoo.

”Kun tajusin, ettei avaruutta ole olemassa vaan ympäristömme on luotu, se muutti kaiken. En enää pelännyt avaruutta. En enää pelkää, että meihin osuisi joku asteroidi, meteori tai komeetta – ei ole auringonpurkauksia tai muita avaruuspaholaisia, jotka yrittävät napata meidät.”

Carpenter myös sanoo, ettei usko viruksiin eikä rokotteisiin. Hän ei usko koronaan ja pitää maskisuosituksia propagandana ja hysterian levittämisenä.

”Vaikka näyttäisit kuinka montaa kertaa, että se sanotaan suoraan tässä laatikon kyljessä, ettei maski suojaa sinua miltään, sillä ei ole merkitystä. He voivat lukea sen itse, mutta kuka nyt suostuu myöntämään, että heitä on huijattu?” kitaristi toteaa.

”Suurin osa ihmisistä tietää, että se on hevonpaskaa. Voimme vain yrittää auttaa muita, jotka oikeasti uskovat, että valloilla on joku tappava virus. Sellaiset ihmiset ajattelevat jo valmiiksi, että elämä on vaarallista ja tappavaa, joten tämä asia ei auta heitä yhtään. Sitten on niitä, jotka pitävät maskia osan aikaa ja jotka tietävät, että se on ihan turhaa. He pitävät maskeja, joissa on joku kiva logo, joka sopii heidän asusteisiinsa. Se on kuin pelleshow. Lopettakaa, nolaatte vain itsenne.”

”Enkä halua nyt olla epäkunnioittava niitä kohtaan, jotka ovat sairastuneet tai jopa kuolleet johonkin, mihin ikinä ovatkaan. Mutta en yhdistä sitä siihen, mitä nyt on meneillään. Tämä on vain jotain henkistä petkutusta. Ja on valitettavaa, että jokainen lankesi siihen ja nyt se on tullut jäädäkseen. Kiitos siis kaikille, jotka olette käyttäneet maskia ja tuoneet sen pysyvästi keskuuteemme. Hyvin tehty.”

”Jos maailmassa oikeasti jylläisi todella tappava virus kokonaisen vuoden, eivätkö kaikki kodittomat olisi jo kuolleet siihen? Sen sijaan heidän määränsä on kasvanut.”

Carpenter sai näkemystensä vuoksi osakseen runsaasti kriittistä ja vihaista palautetta, johon kitaristi vastasi myöhemmin The Dr. Greenthumb -podcastissa vieraillessaan. Carpenter sanoo ymmärtäneensä, että hänen lausuntonsa ärsyttivät joitakin ja että hän saattoi vaikuttaa hieman kylmältä.

”Tarkoitukseni ei ollut suututtaa ketään mielipiteilläni. Kerroin vain rehellisesti, mitä ajattelen. Tarkoitukseni ei ollut suututtaa tai loukata ketään millään lailla. Mutta kaikille niille, jotka hermostuivat kommenteistani, sanon, että kaikessa on kyse vain rakkaudesta”, Carpenter sanoo.

”Se on se syy, miksi kerroin näistä näkemyksistäni. Toivottavasti se innostaa hakemaan asioista vaihtoehtoisia näkemyksiä. Mutta tarkoitukseni ei ollut loukata. Olen pahoillani.”

Lisää luettavaa