DevilDriver-laulaja: metalli- ja countrymusiikilla on sama viesti – ”Vitut popmusiikista!”

DevilDriver julkaisee levyllisen outlaw country -covereita 6. heinäkuuta.

Dez Fafara

DevilDriver-laulaja Dez Fafara tunnustautuu intohimoiseksi outlaw country -faniksi. Miehen rakkaus musiikkia kohtaa käy ilmi heinäkuussa julkaistavalta Outlaws ’til the End, Vol. 1cover-levyltä, jolla yhtye tulkitsee muun muassa Johnny Cashin, Willie Nelsonin ja George Jonesin tutuksi tekemiä kappaleita. Mukana on myös pitkä lista vierailijoita Lamb of Godin Randy Blythesta Fear Factoryn Burton C. Bellin kautta Hank Williams III:en sekä John Carter ja Ana Cashiin.

”Minä olin se kakara, joka meni koulun jälkeen vanhempiensa levyhyllyn ääreen sen sijaan, että olisi leikkinyt kavereiden kanssa tai katsellut piirrettyjä. Elin kirjaimellisesti levysoittimen edessä usean kouluvuoden läpi. Vanhemmillani oli kaikkea The Doorsista ja Steppenwolfista Willie Nelsoniin ja tutustuin outlaw countryyn jo nuorena”, Fafara kertoo Metal Injectionin haastattelussa.

”Countrymusiikin sanoitukset ovat minusta hyvin todellisia ja suoraan asiaan meneviä. Siksi olen tuntenut vetoa niihin kappaleisiin jo lapsena ja yhä tänäkin päivänä.”

Fafaran mielestä metallia ja countrymusiikin legendaarisia ”lainsuojattomia” yhdistää sama ”haista vittu”-asenne, peräänantamattomuus ja omaa polkua kulkeminen.

”Meillä kaikilla on sama viesti: vitut popmusiikista! Sitä olen sanonut koko elämäni. Jo joskus hyppään radio- tai popmaailmaan, se tapahtuu minun ehdoillani. En koskaan antaisi musiikkiani sille pedolle tai koneistolle, vitut siitä. Sanomamme on, että kuuntelen mitä tahdon, teen omaa juttuani enkä seuraa asioiden vallitsevaa tilaa”, Fafara toteaa.

”Nämä tyypit olivat ehtaa kamaa. Pidin lavalla Johnny Cash -paitaa 10 vuotta putkeen ja sain lehdistössä siitä lokaa niskaani, koska minulla oli countrypaita. Ei minua kiinnosta vittuakaan. Minulle se mies on todellinen lainsuojaton. Laittakaa hänet ja Lemmy vierekkäin ja katsokaa itse.”