DevilDriverilta seuraavaksi ulos levyllinen raskaalla kädellä vedettyä outlaw countryä – menossa mukana mm. Johnny Cashin poika sekä Randy Blythe

Jenkkityylisestä metallijunttauksesta ei ole pitkä matka kovien jätkien countryyn.

Dez Fafara

Groovaavaa raskasmetallia esittävä DevilDriver on vihjaillut julkaisevansa levyllisen synkänpuoleista countryä, ja tämä on viimein toteutumassa, kun covereista koostuva Outlaws ‘til the End -niminen albumi näkee päivänvalon 4. heinäkuuta.

Levyn vieraslista on kieltämättä vakuuttava. Oman panoksensa kokonaisuuteen tuovat mm. Johnny Cashin poika John Carter Cash ja hänen vaimonsa Ana Cristina Cash, Lamb of Godin laulaja Randy Blythe ja kitaristi Mark Morton, Fear Factoryn laulaja Burton C. Bell, sekä Hank III.

DevilDriverin laulajan Dez Fafaran mukaan Outlaws ’til the End vaikuttaa unelmien täyttymykseltä.

– Aito musiikki on iskenyt aina, oli kyseessä sitten blues, todellinen goottimeno kuten Bauhaus ja Sisters of Mercy, tai outlaw countryn mestarit Johnny Cash, Wayne ”The Train” Hancock ja Willie Nelson. Tämä kama on viehättänyt aina, koska meno on niin aitoa, Fafara hehkuttaa.

– Blues ja outlaw country synnyttivät rockin. Nämä genret olivat olemassa ennen rockia, ja minun päässäni tuo musiikki on kuulostanut aina raskaalta.

– Tiesin heti, että levylle oli saatava vierailijoita, ja ensimmäiseksi halusin mukaan John Carter Cashin. Levylle oli saatava ehdottomasti mukaan John, Hank 3 ja Randy Blythe. Kysyin mukaan monia vierailijoita, ja kaikki vastasivat myönteisesti!

– Randy ja Mark Morton ovat molemmat maaseudulta kotoisin, joten he lähtivät mukaan välittömästi. Kun tapasin Johnin, juttelimme pari tuntia hänen rakkaudestaan heavy metaliin ja minun rakkaudestani countryyn sekä hänen isänsä musiikkiin. Hän halusi puhua vain metallista ja minä halusin puhua countrystä, mikä oli aika hullua.