Dimebag Beyond Forever -tribuuttibändi palaa vielä kerran – soittaa keikan Dimebagin, Vinnie Paulin ja Nosturin muistolle

Liput ovat nyt myynnissä.

19.08.2019

Kun Pantera– ja Damageplan-kitaristi Dimebag Darrell murhattiin lavalle joulukuussa 2004, perustettiin traagisen tapahtuman jälkimainingeissa kotimainen all star -tribuuttikokoonpano Dimebag Beyond Forever, joka kiersi Suomea vuosina 2005-2010. Viimeisen keikkansa se heitti vuonna 2014 Helsingin Nosturissa.

Nyt viiden vuoden tauon jälkeen tribuuttibändi herää jälleen henkiin ja soittaa yhden keikan Nosturissa 7. joulukuuta, siis päivää ennen kuin Dimebagin kuolemasta tulee täyteen tasan 15 vuotta. Samalla yhtye muistaa vuosi sitten menehtynyttä Dimebagin veljeä, Pantera-, Damageplan- ja Hellyeah-rumpali Vinnie Paulia sekä tämän vuoden jälkeen toimintansa lopettavaa keikkapaikkaa.

”Jo toissa kesänä, kun Vinnie Paul kuoli, alkoi porukassa heräillä ajatusta, että pitäisikö vielä kerran jotain tehdä. Viimeinen niitti oli kuitenkin alkuvuodesta tullut tieto Nosturin sulkemisesta, mikä sai porukan kunnolla aktivoitumaan. Nosturi oli meidän kotiluola, aina sold out ja siellä järjestettiin vuosittain kiertueiden parhaat bileet. Päätettiin sitten, kun kerran varovaista kyselyäkin aiheesta tuli, että kerätään vanha jengi vielä kerran kasaan, otetaan soppaan vähän uusiakin mukaan, ja haudataan Helsingin paras keikkapaikka arvonsa mukaisesti””, kommentoivat DBF:n taustalla häärivät Teemu Suominen ja Euge Valovirta.

7. joulukuuta on siis luvassa yli kaksituntinen setti Panteraa aina Power Metal -ajan kulttibiiseistä myöhempien aikojen klassikoihin saakka. Kokoonpanossa soittavat ainakin Mikko Salovaara (kitara), Ben Varon (kitara), Samy Elbanna (kitara), Juhani Flinck (kitara), Kai Kinnunen (kitara), Janne ”Rapu” Lehikoinen (kitara), Kai Hahto (rummut), Rainer Tuomikanto (rummut), Ville Sahakangas (rummut), Neissu Ruuskainen (basso), Aki Heikinheimo (basso), Ari Hietala (basso), Nico Hartonen (laulu), Tommy Tuovinen (laulu), Micko Hell (laulu) ja Mikko Herranen (laulu). Illan lämmittelijänä toimii oululaistaustainen Frontlines.

Liput keikalle ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa ja ne kustantavat ennakkoon 27 euroa. Keikan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

YouTube video

Lisää luettavaa