Ensinäyttö: Silentium muistaa edesmennyttä perustajajäsentään kauniilla akustisella versiolla vanhasta hitistään

Forever Sleepin akustista versiota suunniteltiin jo silloin, kun Matti Aikio vielä vaikutti bändin riveissä.

16.11.2022

Silentium muistaa elokuussa yllättäen menehtynyttä perustajajäsentään Matti S. Aikiota julkaisemalla uuden akustisen version vuonna 1999 ilmestyneestä Forever Sleep -kappaleestaan. Yhtye kertoo suunnitelleensa kappaleen akustista tulkintaa jo silloin, kun Aikio, joka oli yhtyeessä sen alkuhämäristä vuoteen 2018 saakka, vielä vaikutti bändin riveissä.

”Matti oli ehdottomasti ajatuksen voimakkaimpia kannattajia. Mutta niin vaan aikaa kului ja ajatus jäi toteuttamatta – ajoissa. Sleepin akustointi jäi näin ollen myös viimeisten yhteisten suunnitelmien joukkoon. Joten vaikka se ei sama asia näin olekaan, niin olihan meidän vietävä se maaliin. Joten miten olisi Matti, vedetäänkö vielä viimeisen kerran!” kuvailee kappaleen säveltänyt kitaristi Juha Lehtioksa.

Forever Sleepin akustinen versio ilmestyy virallisesti singlenä tulevana perjantaina (18.11.) kaikilla digialustoilla. Anniina Rytkösen toteuttama lyriikkavideo saa puolestaan ensiesityksensä nyt Infernon välityksellä ja sen pariin pääset tuosta alempaa.

Lisää luettavaa