Ex-kitaristi Machine Headin poliittisesti latautuneesta Bastards-kappaleesta: ”Ainoastaan Robb halusi sen mukaan levylle”

Phil Demmelin mielestä Flynnin olisi pitänyt julkaista biisi sooloartistina.

31.07.2019

Machine Headin rivit kokivat viime vuoden lopulla kovan kolauksen, kun pitkäaikainen kitaristi Phil Demmel ja rumpali Dave McClain lähtivät bändistä samaan aikaan. Demmel kommentoi eroaan tuoreeltaan varsin diplomaattisesti, mutta on myöhemmissä haastatteluissa myöntänyt, ettei bändissä soittaminen tuntunut enää vuosiin hauskalta – pääasiassa siksi, että laulaja-kitaristi Robb Flynn piti ohjat käsissään yksinvaltiaan otteilla.

Yksi esimerkki Flynnin diktaattorimaisesta lähestymistavasta oli Demmelin (kuvassa vasemmassa laidassa) mukaan Catharsis-levylle päätynyt kappale Bastards. Flynn julkaisi monien fanien kulmakarvoja nostattaneen, vahvalla poliittisella latauksella varustetun ja bändin tyylistä suuresti poikkeavan akustisen biisin ensin Youtubessa, mutta vaati saada sen myös albumille.

”Ainoastaan Robb halusi sen levylle. Siitä tapeltiin kunnolla. Minä toivoin, että se olisi ollut osa Robb Flynnin sooloprojektia – mutta sitähän bändi tavallaan nyt onkin”, Demmel toteaa Good Companyn haastattelussa (video yllä).

Demmelin viimeiseksi jäänyt Catharsis oli kitaristin mukaan muutenkin kokonaisuudessaan pelkästään Flynnin visio yhtyeestä ja muun bändin panostus jäi hyvin vähäiseksi. Ei siis mikään ihme, että Demmelin mukaan levyssä ei ole muuta hyvää kuin tapa, jolla se äänitettiin.

”Se kirjoitettiin osissa. Äänitysstudio oli treenikämppäämme vastapäätä. Teimme kourallisen biisejä – ehkä kolme, neljä tai viisi – ja äänitimme ne. Se oli hyvä idea ja mielestäni hauskaa. Saatoimme jamitella treenikämpällä ja kun jollain syntyi hyvä riffi, pystyimme tallentamaan sen saman tien.”

Lisää luettavaa