Ex-Soulfly-kitaristi avautuu erostaan – ”Asiat eivät ole olleet kovin hyvin viimeiseen 8-10 vuoteen”

Pandemia katkaisi lopulta kamelin selän.

10.08.2021

Uutisoimme eilen Marc Rizzon eronneen Soulfly-yhtyeestä, jonka soolokitaristina tämä toimi 18 vuoden ajan. Rizzo kertoi asiasta tekemässään Facebook Live -videossa, jossa tämä sanoi keskittyvänsä jatkossa enemmän sooloprojektiinsa, joka on ”paljon terveellisempi ympäristö”.

Rizzo avasi eronsa syitä tarkemmin tuoreessa Rock Talksin haastattelussa ja sanoi, ettei ole pitkään aikaan tuntenut oloaan kovin hyväksi Soulflyn riveissä. Kamelin selän katkaisi lopulta se, ettei tämä ole omien sanojensa mukaan saanut minkäänlaista tukea bändiltä tai bändin taustajoukoilta pandemian aikana.

”Viime vuosi on ollut hyvin vaikea. En ole saanut Soulflylta mitään apuja. Sieltä suunnalta ei ole tullut bändin jäsenille tai teknikoille mitään lainoja tai muuta [tukea]. Minun piti hankkia päivätyö – teen remontteja ja paiskin hulluna hommia 10 tuntia päivässä. Viime vuonna ilmestyi Soulflyn livealbumi (Live Ritual NYC MMXIX), enkä ole saanut siitä senttiäkään”, Rizzo sanoo.

”Kun pandemiaa oli kulunut 6-7 kuukautta, totesin, etten jaksa tätä enää. Annoin teille 18 vuotta elämästäni. Siihen mahtuu myös hienoja hetkiä. Hyvinä aikoina se oli todella mahtavaa, mutta sanoisin, että asiat eivät ole olleet kovin hyvin viimeiseen 8-10 vuoteen. Olen ollut poissa perheeni luota, aikataulut ovat ihan hullut. Henkilökohtaiselle elämälle, perheen näkemiselle tai sen perustamiselle ei ole jäänyt aikaa. Joten kun pandemiaa oli kestänyt puoli vuotta, totesin, etten halua tätä enää. Haluan keskittyä sooloprojektiini ja viettää perheeni kanssa aikaa. Olla siellä, missä tunnen olevani onnellinen ja missä saan tunnustusta siitä mitä teen.”

Rizzon mukaan raha ei ollut ainoa syy erota bändistä, mutta se oli kuitenkin yksi iso tekijä erityisesti näinä epävakaina aikoina.

”Ei ollut mitään avustuksia, ei mitään ’Hei, tehdään livevideo tai spesiaalioheistuotteita tukeaksemme soittajia’. Monet ystävistäni tekivät jotain erikoisia oheistuotepaketteja. Mutta jos katsoo Soulflyn verkkokauppaa, siellä ei ole mitään. Ei mitään mikä auttaisi soittajia tai teknikoita. Tällaisina aikoina se ei ole oikein. Mutta heillä on oikeus pyörittää bisnestään kunte haluavat ja minulla on oikeus tehdä kuten minä haluan”, Rizzo tuumaa.

”Sooloprojektini auttoi selviämään koronan yli ja palaamaan tien päälle saamaan elantoni siitä, mitä rakastan tehdä. Sen myötä myös Tony (Campos, Static-X, ex-Soulfly) ja minä saimme vihdoin pystytettyä projektin, josta olemme aina puhuneet. Se on nimeltään Hail the Horns ja olemme siitä todella innoissamme. Minulla on myös death metal -projekti Revenge Beast. Ja nämä tyypit ovat soitelleet minulle ja kyselleet, mitä kuuluu ja miten pärjäilen. En koskaan saanut sellaista puhelua Soulfly-leiristä. Se avasi silmäni.”

Rizzo sanoo, ettei ole puhunut Soulfly-kippari Max Cavaleran kanssa sen jälkeen, kun bändi esiintyi ennen pandemian alkua Meksikon Hell & Heaven -festivaaleilla maaliskuussa 2020.

”En ole ollut missään yhteydessä häneen. En usko, että hänellä edes on puhelinta, joten en pystyisi edes soittamaan hänelle.”

Lisää luettavaa