Fear Factoryn Dino Cazares: ”Monet metallifanit ovat nykyään konservatiivisempia kuin 1980-luvulla”

Fear Factoryn vuonna 1990 perustanut Dino Cazares ei pidä nykymenosta.

03.07.2021

Aggression Continuum -albumin pari viikkoa sitten julkaisseen industrial metal -legenda Fear Factoryn kitaristi Dino Cazares kertoi Landry Audion haastattelussa näkemyksiään metallifanien asenneilmapiirin muutoksesta vuosikymmenten varrella:

”Monet metallifanit ovat nykyään konservatiivisempia, mikä on minusta yllättävää”, Cazares kertoo.

”Tilanne on tullut tähän. Jos laittaisin ulos videon, jolla tyttö keikuttaa persettään, luuletko, että metalliyleisö hyökkäisi kimppuuni? Totta kai he hyökkäisivät! Mastodon laittoi ulos sellaisen videon muutama vuosi sitten, ja porukka suuttui siitä toden teolla.”

”Monet metallifanit ovat nykyään konservatiivisempia kuin 1980-luvulla ja joinain aikoina 1990-luvulla… näin homma on kehittynyt. Porukka on paljon tietoisempaa #MeToo-tyyppisistä liikkeistä, rasismista, seksismistä ja muusta vastaavasta, jotka otetaan nyt huomioon.”

Cazares ehättää selventämään näkemyksiään:

”Älä nyt käsitä väärin – niin kauan kuin kaikki ovat turvassa, eivätkä hommat ole todellisia… Tarkoitan, että katso vaikka Cannibal Corpsea, jolla on kappaleita kuten Fucked with a Knife ja Butchered at Birth. Ne menevät heidän kohdallaan läpi, koska biisejä pidetään yhä fantasiana, ja koska he ovat tällaisten aihepiirien esi-isiä.”

”Nykyään on paljon asioita, joita ei voi sanoa internetissä, koska ihmiset hyökkäävät kimppuun siitä hyvästä. Minä näen tämän konservatiivisuutena.”

Lisää luettavaa