Ghost-liideri myöntää bändin konserttielokuvan olevan ”hölmö” – ”Toivottavasti moni pitää sitä hyvällä tavalla outona”

"Halusin tehdä konserttielokuvan, jollaista kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt", Tobias Forge sanoo.

25.06.2024

Ghost-yhtyeen konserttitaltiointia ja narratiivista elokuvaa sekoitteleva Rite Here Rite Now nähtiin viime viikonloppuna valkokankailla ympäri maailman. Lontoossa 18.6. järjestetyn maailmanensi-illan yhteydessä bändin kippari Tobias Forge sanoi toivovansa, että mahdollisimman moni katsojista poistuu elokuvan katsottuaan leffateatterista tyytyväisenä.

”Elokuvassa on elementtejä, jotka saattavat olla hieman epäortodoksisia perinteisessä mielessä. Halusin tehdä epätodellisen, fiktiivisen konserttielokuvan, jollaista kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt. Se ei tarkoita, että se olisi kaikkia muita parempi, vaan että se ei muistuta mitään, mitä olet aiemmin nähnyt. Mielestäni onnistuimme siinä”, Forge totesi The Upcomingille ensi-illan yhteydessä.

Forge myös toivoi, että myös ne katsojat, jotka eivät ole seuranneet yhtyeen tekemisiä ja nähneet netissä julkaistuja tarinapätkiä, saavat elokuvasta jotain irti.

”Luonnollisesti on ihmisiä, jotka ehkä pitävät muutamista biiseistämme tai pitävät musiikistamme, mutta eivät ole kiinnostuneita bändin loresta. Ne, jotka eivät tiedä meistä mitään ja odottavat näkevänsä tavallisen show’n, tämä kaikki saattaa tulla melkoisena yllätyksenä ja he saattavat joutua melko oudolle maaperälle. Kaikkia ei voi miellyttää, joten jos ihmiset pitävät leffaa outona… Onhan se vähän hölmö, siinä he ovat oikeassa. Mutta toivottavasti moni pitää sitä hyvällä tavalla outona!”

Mitä ilmeisimmin Rite Here Rite Now maistui monelle, sillä se keräsi viikonlopun aikana maailmanlaajuisesti yli 5 miljoonan dollarin lipputulot. Pelkästään Pohjois-Amerikassa elokuva keräsi lipputuloja yli 2,65 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä kaikkien aikojen menestyneimmän rock-konsertin elokuvaesityksen Pohjois-Amerikassa. Menestyksen vuoksi elokuvalle onkin lisätty tällä viikolla näytöksiä valikoiduilla alueilla (valitettavasti ei Suomessa, jossa elokuva nousi Finnkinon suosituimpien elokuvien listalla sijalle kolme).

Lisää luettavaa