Glenn Hughes: ”En halunnut olla osa Black Sabbathia”

Hughesin oli tarkoitus olla vieraileva laulaja ystävänsä Tony Iommin sooloalbumilla, mutta hänestä tulikin liidilaulaja Black Sabbathin levylle.

27.12.2021

Laulava basisti Glenn Hughes (Dead Daisies, Black Country Communion, Deep Purple, Trapeze) toimi solistina Black Sabbathin vuonna 1986 ilmestyneellä Seventh Star -levyllä, jonka oli alkujaan tarkoitus olla kitaristi Tony Iommin soololevy, mutta joka julkaistiinkin levy-yhtiön painostuksesta Black Sabbath featuring Tony Iommi -nimikkeen alla. Hughes muistelee tuoreessa In The Trenches with Ryan Roxie -podcastissa levyn olleen hänelle haastava monella tapaa.

”Minun, hyvän ystäväni Ronnie James Dion ja Rob Halfordin oli kunkin tarkoitus laulaa muutama kappale. Olin ensimmäinen, joka meni Hollywoodin Cherokee-studiolla Tonyn kanssa. Kirjoitin ja lauloin pari biisiä jo ensimmäisen illan aikana. Seuraavana päivänä hän pyysi minut takaisin. Sama toistui uudelleen ja uudelleen ja uudelleen; lopulta minusta tuli sen levyn ainoa laulaja”, Hughes muistelee ja kertoo, ettei se ollut ainoa asia, joka tuotti hänelle päänvaivaa.

”Lopulta Don Arden, Sharonin (Osbourne) isä, joka oli silloin Tonyn managerina, ehdotti yhdessä levy-yhtiön kanssa, että levyn kanteen pitäisi laittaa Black Sabbath featuring Tony Iommi. Yhtäkkiä se ei enää ollutkaan Tony Iommin levy vaan Black Sabbathin levy, jonka nimeksi tuli Seventh Star. Siihen aikaan olin niin sanotusti muuttamassa elämäntyyliäni, joten se oli minulle hyvin vaikeaa aikaa.”

”En halunnut olla osa Black Sabbathia. Halusin vain auttaa Tonya tekemään sooloalbuminsa.”

Hughes oli myös pestattu mukaan albumia seuranneelle kiertueelle, mutta hän sai potkut heti rundin alkuvaiheessa. Hänet korvasi Ray Gillen. Tapaus ei kuitenkaan synnyttänyt pahaa verta hänen ja Iommin välille ja kaksikko teki yhteistyötä myöhemmin vuonna 2004 julkaistulla The 1996 DEP Sessions -levyllä sekä vuoden 2005 Fused-pitkäsoitolla.

”Pidin kovasti Tonyn kanssa työskentelystä. Olemme nyt tehneet yhdessä kolme levyä ja toivon, että kumppanuutta jatkuu vielä kauan”, Hughes toteaa.

YouTube video

Lisää luettavaa