Gwar-kitaristilla todettu harvinainen syöpäsairaus – keskimääräinen elinajanodote hoitamattomana kolmesta viiteen vuotta

Michael "BälSäc the Jaws 'o Death" Derks aikoo jatkaa keikkailua sairaudesta huolimatta.

27.10.2017
Kuva: Vuodesta 1988 saakka hirviöyhtye Gwarin kitaristina toiminut Michael Derks, joka myös BälSäc the Jaws 'o Death -hahmona tunnetaan, sairastaa harvinaista myelofibroosi-syöpää, joka estää luuydintä tuottamasta verisoluja ja aiheuttaa sidekudoksen kertymistä luun sisälle. Suomessa myelofibroosiin sairastuu vuosittain yksi henkilö sataa tuhatta kohden ja noin viidenneksellä potilaista sairaus muuntuu ajan myötä akuutiksi leukemiaksi. "Olimme kesällä kiertueella, jonka aikana tunsin äärimmäistä heikkoutta ja väsymystä. Lopulta minun oli pakko mennä sairaalaan, jossa minua hoidettiin anemiapotilaana – mutta testeissä ei selvinnyt lopullista syytä vointiini. Kotiin päästyäni hemoglobiinitasoni tippuivat ja menin lisätutkimuksiin, jossa minulla diagnosoitiin myelofibroosi", Derks kirjoittaa. "Hoitamattomana lääkärit arvioivan elinajanodotteen olevan kolmesta viiteen vuotta. Luuydinsiirto voi mahdollisesti parantaa sairauden ja toivon mukaan pääsen siirto-operaatioon ensi vuoden aikana. Operaatioon kuuluu sairaan luuytimen tuhoaminen kemoterapialla, mikä käytännössä tuhoaa immuunijärjestelmäni kokonaan. Operaation kuolleisuusprosentti on kohdallani noin 15% ja aion voittaa tämän taudin perheeni ja ystävieni tuella." "Sopivaa luuydinluovuttajaa odotellessa voin vain saada itseni fyysisesti hyvään kuntoon. Olen päättänyt, etten aio antaa taudin tai sen hoidon estää minua tekemästä sitä, mitä rakastan eniten: Gwarin kanssa esiintymistä. Aion lähteä mukaan tulevalle Pohjois-Amerikan-kiertueelle, jolla tulemme soittamaan paljon kappaleita uudelta The Blood of Gods -levyltämme. Kiertäminen voi olla rankkaa, mutta odotan innolla sen sielua parantavaa vaikutusta."

Vuodesta 1988 saakka hirviöyhtye Gwarin kitaristina toiminut Michael Derks, joka myös BälSäc the Jaws ’o Death -hahmona tunnetaan, sairastaa harvinaista myelofibroosi-syöpää, joka estää luuydintä tuottamasta verisoluja ja aiheuttaa sidekudoksen kertymistä luun sisälle. Suomessa myelofibroosiin sairastuu vuosittain yksi henkilö sataa tuhatta kohden ja noin viidenneksellä potilaista sairaus muuntuu ajan myötä akuutiksi leukemiaksi.

”Olimme kesällä kiertueella, jonka aikana tunsin äärimmäistä heikkoutta ja väsymystä. Lopulta minun oli pakko mennä sairaalaan, jossa minua hoidettiin anemiapotilaana – mutta testeissä ei selvinnyt lopullista syytä vointiini. Kotiin päästyäni hemoglobiinitasoni tippuivat ja menin lisätutkimuksiin, jossa minulla diagnosoitiin myelofibroosi”, Derks kirjoittaa.

”Hoitamattomana lääkärit arvioivan elinajanodotteen olevan kolmesta viiteen vuotta. Luuydinsiirto voi mahdollisesti parantaa sairauden ja toivon mukaan pääsen siirto-operaatioon ensi vuoden aikana. Operaatioon kuuluu sairaan luuytimen tuhoaminen kemoterapialla, mikä käytännössä tuhoaa immuunijärjestelmäni kokonaan. Operaation kuolleisuusprosentti on kohdallani noin 15% ja aion voittaa tämän taudin perheeni ja ystävieni tuella.”

”Sopivaa luuydinluovuttajaa odotellessa voin vain saada itseni fyysisesti hyvään kuntoon. Olen päättänyt, etten aio antaa taudin tai sen hoidon estää minua tekemästä sitä, mitä rakastan eniten: Gwarin kanssa esiintymistä. Aion lähteä mukaan tulevalle Pohjois-Amerikan-kiertueelle, jolla tulemme soittamaan paljon kappaleita uudelta The Blood of Gods -levyltämme. Kiertäminen voi olla rankkaa, mutta odotan innolla sen sielua parantavaa vaikutusta.”

Lisää luettavaa