”He ovat halunneet minut pois kuvioista vuodesta 1987 saakka” – Mick Mars kommentoi kädenvääntöä muiden Mötley Crüe -jäsenten kanssa

"Minä autoin pistämään bändin pystyyn, minä keksin bändin nimen. Minun ideani ja rahani pistivät bändin alulle. Ilman niitä se ei olisi edennyt minnekään."

07.04.2023

Uutisoimme eilen Mötley Crüe -kitaristi Mick Marsin jättäneen Los Angelesin tuomioistuimelle haasteen, jossa tämä väittää muun yhtyeen ”savustaneen” hänet ulos bändistä ja vieneen häneltä hänelle kuuluvat osuudet bändin bisneksistä. Mars ilmoitti viime syksynä lopettavansa kiertämisen, mutta pysyvänsä muuten yhä bändin jäsenenä – muu bändi kuitenkin katsoi asian niin, että Mars jää kokonaan eläkkeelle.

Variety-lehti otti Marsiin yhteyttä ja kysyi tältä tarkemmin jättämänsä haasteen taustoista ja syistä sekä dokumenteissa mainituista väitteistään. Marsin mukaan hän ei ole eronnut bändistä vaan on edelleen oikeutettu saamaan tasapuolisesti tuloja bändin kiertueesta, koska bändi on aina jakanut kaiken keskenään tasan. Bändin ja bändin edustajien mielestä kiertueelta pois jättäytyminen on sama asia kuin yhtyeestä eroaminen ja hänelle on tarjottu siksi vain viiden prosentin osuutta käynnissä olevan kiertueen tuotoista 25 prosentin sijaan.

”Se tarjous on loukkaus minua kohtaan. Me neljä loimme Mötley Crüen. Minun nimeni on siellä”, Mars toteaa ja sanoo esimerkiksi Ace Frehleyn saavan edelleen tuloja KISSin kiertueista, vaikkei olekaan enää bändissä.

”En tiedä, pitäisikö minun sanoa tätä, mutta… He ovat halunneet minut pois kuvioista vuodesta 1987 saakka. He eivät ole pystyneet siihen, koska olen kitaristi. Minä autoin pistämään bändin pystyyn, minä keksin bändin nimen. Minun ideani ja rahani pistivät bändin alulle. Ilman niitä se ei olisi edennyt minnekään”, Mars sanoo.

”Yksi asia, mitä he ovat toitottaneet jo vuosia, on se, että minulla on huono muisti. Se on täysin liioiteltua paskaa. Kun he ensimmäisen kerran joskus 2012 tienoilla alkoivat valittaa etten muista biisejä, tapasin kaikki lääkärini – olen vanha pieru, joten pidän itseni kunnossa – ja jokainen sanoi, ettei minussa ole mitään vikaa. Ja nyt he edelleen pelaavat sitä samaa peliä.”

”Totuus on se, että halusin lopettaa kiertämisen selkärankareuman vuoksi. Minulla ei ole mitään vaikeuksia muistaa biisejä tai mitään sellaista. Minulla on vaikeuksia heidän kanssaan, koska he väittävät jatkuvasti minun menettäneen muistini. Ei. Se on yksinkertaisesti väärin. Mutta typerä kehoni ei enää anna minun kiertää. Täytän pian 72 ja olen kiertänyt jätkien kanssa 41 vuotta, rakentanut brändiä ja auttanut tekemään sitä ja tätä. Ja tämän saan palkkioksi siitä.”

Marsin mukaan on myös todella ironista ja hämmentävää, miten muun bändin mukaan kitaristi ei pysty enää soittamaan, vaikka hän oli – ainakin omien sanojensa mukaan – ainoa, joka soitti viime vuoden stadionkiertueella omat osuutensa täysin itse.

Nikkin (Sixx) basso tuli kiertueella sataprosenttisesti nauhalta. En tiedä, tulivatko kaikki Tommyn (Lee, rumpali) jutut nauhalta, mutta iso osa joka tapauksessa. Ihmisethän raportoivat, miten he kuulivat keikoilla rumpujen soivan vaikka Tommyä ei näkynyt missään”, sanoo Mars ja syyttää satunnaisista soittomokistaan korvamonitorointiaan.

”Mitä kuulin ei ollut todellisuudessa minun kitarani. Se oli joku todella kummallinen, ennalta äänitetty kitara. Tiesin ettei se ollut minun, koska minun soundini on paljon isompi. Totuin siihen kiertueen edetessä, mutta paikoin se sotki minun soittoani ja teki siitä haastavaa.”

”Ne olivat kamalimmat 36 keikkaa, jotka olen ikinä soittanut tässä bändissä. En voi sanoa varmaksi, mutta minulla on vahva tunne, että he halusivatkin minun lopettavan. Sitä he ovat halunneet jo ties kuinka kauan. Se on todella turhauttavaa ja minua suututtaa, että he alentuvat tällaiseen paskaan vaikka minä kannoin niitä paskiaisia vuosia.”

Mars sanoo olevansa valmis taistelemaan ja pitämään kiinni tasapuolisesta osuudestaan bändin bisneksissä, vaikkei hän enää olisikaan mukana kiertueilla. Mars sanoo olevansa yhä osa bändiä ja halukas esimerkiksi studiohommiin tai vaikka residenssikeikkoihin, jotka eivät vaadi jatkuvaa matkustelua. Mars kuitenkin tiedostaa bänditoveriensa olevan yhtä sinnikkäitä ja itsepäisiä kuin hänkin eivätkä he tule antamaan helpolla siimaa asiassa.

”He varmaan toivovat, että minä vain nöyrryn ja peräännyn, koska niin olen tehnyt monta kertaa ennenkin. Mutta tämä asia, jota autoin rakentamaan 41vuotta, sitä ette ota minulta pois, sori vaan. Olen raatanut sen eteen, se kuuluu minulle”, Mars toteaa jämäkästi.

Lisää luettavaa