HIM historialliselle keikalle Suvilahteen – Tuska julkaisi juhlavuoden ensimmäiset esiintyjät

Suvilahdessa Tuskaillaan taas 30.6.-2.7.2017

31.10.2016

Suomen pitkäikäisin metallifestivaali Tuska täyttää ensi kesänä jo 20 vuotta. Vuosien varrella ollaan nähty toinen toistaan kovempia ulkomaisia ja kotimaisia raskaan musiikin huippunimiä niin Tavastialla, VR:n makasiineilla, Kaisaniemessä ja Suvilahdessa, jossa festivaalia on järjestetty vuodesta 2011 lähtien. Samalla kovalla linjalla jatketaan myös tänä vuonna.

Pääesiintyjäksi saapuu love metalin suurin ja kaunein HIM, joka vetää kesä-heinäkuun taitteessa ensimmäisen Tuska-keikkansa. Yhtyettä ollaan yritetty saada Tuskaan käytännössä koko festivaalin historian ajan ja viimeinkin tähdet ja sydämet ovat osuneet oikeaan asentoon. Ensimmäisen Tuska-keikan lisäksi tämä on HIMin uran ensimmäinen ulkoilmakonsertti Helsingissä, joten historiaa tehdään monessa suhteessa.

Muut tässä vaiheessa ensi kesän kinkereille vahvistuneet artistit ovat Mike ”Cyko Miko” Muirin johtama crossover-pioneeri Suicidal Tendencies, black metal -klassikko Mayhem, joka esittää De Mysteriis Dom Sathanas -albuminsa kokonaisuudessaan, sekä meksikolais-amerikkainen äärimetallikuumotusryhmä Brujeria. Lisää esiintyjiä julkistetaan piakkoin.

Erikoishintaiset kolmen päivän Early crow -liput ovat myynnissä Tiketissä, Ticketmasterissa ja Lippupisteessä alkaen 119 euroa. Rajoitettu erä lippuja on myynnissä vuoden loppuun tai niin kauan kun tavaraa riittää.

Tuskan saavuttaessa näinkin arvokkaan merkkipaalun, täytyy sitä toki juhlistaa sen arvolle sopivalla tavalla. Virallinen Tuska-ikoni Jone Nikula työstää parhaillaan Tuska-kirjaa, joka kokoaa festivaalin kaksi vuosikymmentä kansien väliin.

Materiaalin kokoamista varten on avattu kuvapankki, jonne kaikki ovat tervetulleita jakamaan kuvia, tarinoita, tai mitä vaan kirjassa käytettäväksi. Kuvapankki löytyy täältä.

Festivaalialueen palveluiden kehittämistyötä jatketaan unohtamatta viime vuosien onnistuneita uudistuksia. Kenttäsauna, Black Dining, TuskaLibre-alue ja neloslava puheohjelmineen palvelevat festivaalikansaa jatkossakin. Aluepalveluista ja muista käytännön kuvioista tiedotetaan lisää myöhemmin.

Lisää luettavaa