”Ihmiset ohjaillaan samaan muottiin vallalla olevilla agendoilla” – ennakkosoitossa tamperelainen Black Royal

11.05.2016

Black Royal julkaisee jatkoa viimevuotiselle The Summoning Pt. 1 -ep:lleen. Tamperelaisbändin The Summoning Pt. 2 ilmestyy 18. toukokuuta ja on julkaisuunsa asti ennakkokuunneltavissa Infernon sivuilla.

Black Royal möykkää omien sanojensa mukaan jossain Black Sabbathin ja Entombedin leikkauspisteen tuntumilla, mutta oma mielikuva kannattaa muodostaa play-namiskaa painamalla. Soittimen alla laulaja Rikun ja kitaristi Tonin kommentit kappaleista.

1. Purgatory
– Jokaisella kunnon hevilevyllä on intro. Tämä teesi kallossaan Toni rakenteli kotona kolme raakiledemoa, joista tämä valikoitui bändidemokratialla toteutukseen. Herkkuja jäi siis pussiinkin! Tarve introlle tosin hahmottui vasta kun biisit olivat valmiina.

– Äänitys toteutettiin ”omin käsin onneen” -menetelmällä pahamaineisessa Armless HQ -pajassa, jonka jälkeen kanttori Kulomaa puhalsi filet liekkiin miksauksessa. Rätinä kuuluu. Haussa oli myös jatkumo debyytin päätöskappaleen loppufiiliksen jatkumisesta eli EP:t peräkkäin kuunneltuna kokonaisuus täydentyy.

2. Scorn the Saint
– Treeniksellä suoritetun kitaraitsesaastutuksen tulos. Menevämpää riffiä haettiin ja eeppisyyttä kertsiin. Idea oli ajatuksen tasolla hyvä ja bänditoteutus teki siitä kauniin. Jukka laittoi koneen kulkemaan, Peten karheansuloinen laulutulkinta avaa biisin kuin kypsän osterin ja Riku naulaa loput raajat ristiin. Väärinpäin.

– Levyn teema otetaan heti käsittelyyn kiirastulessa syntyen, itsensä löytäen ja pimeyden syleilyn lohdussa vaeltaen. Näin kasvamme mittaan, mikä ei tunne universumin rajoitteita.

3. Reclaim the Throne
– Alussa oli alkuriffi joka tuli vahingossa. Ei oikein edennyt mihinkään kunnes Pete tuli, näki ja koki kertosäeriffin, jonka jälkeen lopputyöstö olikin alamäkijuoksua. Helppoa. Hitain biisi mitä ollaan koskaan tehty ja C-osassa päästiin manaamaan kaikki demonit helvetin porteista ihmisten kiusaksi.

– Lyriikat sisältävät kliseisiä hevilaulun lauseita sodista ja taisteluista, johon inspiraatio tuli Game of Thrones- ja Vikings-maratooneja katsellessa. Silti sanoma voi olla myös periksiantamattomuudessa ja valitun päämäärän väsymättömässä metsästämisessä. Lojaalisuus, kunnia, vaikeuksien voittaminen ja selviytyminen.

4. Fireball
– Vanhin biisi, joka tehtiin heti The Summoning Pt.1 äänitysten jälkeen/aikaan. Ehkä lähimpänä ”vanhaa Black Royalia” joka saa lanteet keinumaan! Ajaa kuulijan kasvattamaan takatukan, ostamaan punaniska-auton kivääritelineillä ja polttavan kumia auringonlaskuun saakka, kunnes kaikki viinat on juotu.

– Livenä esitetty jo pidemmän aikaa ja nyt valinta levylle oli selkeä. Kaljanjuontibiisi, jossa kerrotaan kuinka kuolema, se kauan kaivattu helpotus, pitkän kidutuksen ja loputtoman vitutuksen jälkeen, vapauttaa ihmisen parempaan paikkaan eli manalaan. Nimensä biisi sai bändin, yhdestä monista, suosikkijuomasta.

5. The Summoning
– Tuorein biisi, joka tehtiin aika viime tingassa ja sovitettiin kahdesta vanhemmasta biisinraakileesta. Pete otti amalgamaattorin roolin ja bändisoitossa kokonaisuus soljahti paikoilleen kuin olkapää sijoiltaanmenon jälkeen.

– Tarina pyörii vahvasti antikristillisyydessä ja tekopyhyyden kirouksessa. Siinä, kuinka uskonnot ovat se oikea pahuus tai miten valtaa ja rikkauksia tavoittelemalla kirkot ovat kansoja tyrannisoineet aikojen alusta saakka. Tämä on kutsu kaikille itsenäisille omilla aivoilla ajatteleville vahvoille ihmisille, joita ohjaa omat teot ja niiden oikeellisuus vastoin instituutioiden sanelemia valheita. Liity messuun.

6. Demonspawn
– Sai alkunsa edellisen lätyn äänityksissä studiossa, kun kitarasoundia testaillessa ilmoille putkahti vahingossa alkuriffi, joka sai puhelimen muistiossa työnimen “Pepper Keenan studiossa”. Rakenne hahmoteltiin kielisoittajien toimesta kasaan ja Jukka laittoi paketin groovaamaan. Kelpo biisistä tuli timanttia, kun Riku laittoi sanoman kuuluville ja värit mustalleen.

– Sisältää pohdintaa siitä, mikä on kenenkin mielestä oikeaa tai väärää, ja miten vallalla olevilla agendoilla ohjaillaan ihmiset samaan muottiin, jolloin heitä on helpompi manipuloida uskomaan valheita. Jos yksilö valitsee itsenäisesti eri suunnan tekemisilleen, hänet voidaan leimata juudakseksi, petturiksi ja siten viholliseksi. Vastoin yleistä vallalla olevaa oravanpyörää, oma valinta tulkitaan yksioikoisesti pahuudeksi, vaikka yksilö olisi onnellisempi tavoitellessaan esimerkiksi pimeyttä, mystiikkaa, synkkiä ajatuksia tai kyseenalaistaisi uskonnon, kirkon ja jumalat. Ennemmin synnyn uudestaan tulesta, ravitsen itseäni surulla, vaellan pimeydessä ja eheydyn itsenä kuin seuraan valheita ahneuden alttarilla.

Lisää luettavaa