Inferno valikoi vuoden 2018 kovimmat kotimaiset levyt – tsekkaa kärkikymmenikkö

Voittopari ei varsinaisesti yllätä, mutta sen takaa löytyy niin sanotusti kaikenlaista.

03.01.2019

Vuosi on vaihtunut ja Infernon perinteinen kriitikkoäänestys suoritettu. Tällä kertaa urakkaan osallistui kaikkiaan 23 infernolaista.

10. Convocation – Scars Across

”Kaikin puolin massiivinen teos, joka tuntuu kumpuavan toismaailmallisesta lähteestä.” (Miika Kuusinen)

09. Kaiser – 1st Sound

”Ketä kiinnostaa omaperäisyyden tavoittelu, kun jälki on näinkin toimivaa ja tyylikästä.” (Miika Kuusinen)

 

08. Black Royal – Lightbringer

”Riffit ovat todella iskeviä ja rakenteet toimivia, joten pää pysyy selkeästi pinnalla ja kuulija tajuissaan, vaikka laulu on alusta loppuun roisia rähinää eikä armoa anneta juuri muutenkaan.” (Kimmo K. Koskinen)

 

07. Pharaoh Overlord – Zero

”Hienosti kosmosta kiertävä soundimaailma ajautuu kiertoradalle tuon tuostakin, ja jalat irtoavat maankamaralta jo parin ekan minuutin aikana.” (Kari Koskinen)

 

06. Sara – Summa

”Jos skeptisyys kurkkii ehdottomuuden ja ennakkoluulojen poteroista, suosittelen tsekkaamaan biisitrion Kohina, Ethän vielä kuole ja Anna voimia. Näistä etenkin viimeksi mainittu menee todella tunteisiin.” (Antti Luukkanen)

 

05. Shiraz Lane – Carnival Days

”Musiikillinen – ja ennen muuta musikaalinen – hyökyaalto, jonka kuulija saa päällensä, on todella rikas, valtava ja vaikuttava.” (Jaakko Silvast)

 

04. Mokoma – Hengen pitimet

”Bändi on löytänyt aitauksensa jo vuosia sitten, mutta tällä kertaa sen sisältä tuntuu löytyvän erityisen paljon liikkumatilaa.” (Joni Juutilainen)

 

03. Hooded Menace – Ossuarium Silhouettes Unhollowed

”Kuljettu polku on liukkaaksi tampattu ja lipsumisvaara todellinen, mutta onneksi Hooded Menacen ’suomalaisuus’, tuo erittäin hankalasti määriteltävä fiilistason elementti, pelastaa paljon.” (Matti Riekki)

 

02. Stam1na – Taival

Taival ei ole vain rutiininomainen Stam1na-tuotos. Se on bändin tähänastisen historian paras albumi.” (Aki Nuopponen)

 

01. Amorphis – Queen of Time

”Kun tuloillaan on vaikea 13. albumi, moni viskaisi mielellään bootsit kojelaudalle ja antaisi tien viedä. Mutta tämä ei ole koskaan ollut Amorphisin toimintatapa.” (Tomi Pohto)

Ulkomaisten albumien listaus löytyy täältä.

Lisää luettavaa