Inferno valikoi vuoden 2018 kovimmat ulkomaiset levyt – tsekkaa kärkikymmenikkö

Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

02.01.2019

Vuosi on vaihtunut ja Infernon perinteinen kriitikkoäänestys suoritettu. Tällä kertaa urakkaan osallistui kaikkiaan 23 infernolaista.

Ulkomaisten albumien sarjassa äänestettiin 65 eri albumia, mutta kärki nappasi paikkansa varsin selvin numeroin. Seuraavassa kymmenen eniten ääniä saanutta levyä:

 

10. Necros Christos – Domedon Doxomedon

”Venyttää ilmaisunsa rajoja entistä rohkeammin ja saa revittyä itsestään vaikuttavia tuloksia.” (Mikko Malm)

 

09. Primordial – Exile amongst the Ruins

”Komeaa laulua ja eläytymistä piisaa koko levyn mitalta, mutta jatkuvan julistamisen tilalle on tullut jonkinlaista surumielistä seesteisyyttä.” (Teemu Vähäkangas)

 

08. High on Fire – Electric Messiah

”Taustamusiikkia bourbonia, kusta ja verta roiskivalle kapakkatappelulle.” (Matti Riekki)

 

07. In the Woods… – Cease the Day

”Täydellisesti yhteen nivottu kokonaisuus, joka kuulostaa samaan aikaan modernilta ja niin muinaiselta.” (Mikko Malm)

 

06. Sleep – The Sciences

 

05. Haken – Vector

”Brittiläisillä on aseenaan – luonnollisesti käsittämättömän soittotaidon lisäksi – toisistaan erottuvien, tarttuvien ja mieleen jäävien biisien tekemisen lahja.” (Matti Riekki)

 

04. Judas Priest – Firepower

”Bändin tunnusomaiset peruselementit ovat tallessa majesteettisia herkkumelodioita, tuplakitaratulitusta, tuplabassareita, heavy metal -aapisesta reväistyjä lyriikoita ja edelleen jumalaisen Halfordin kohtalokasta tulkintaa myöten.” (Aadolf Virtanen)

 

03. Riverside – Wasteland

”Wasteland pakottaa mietintämyssyn päähän jumalattoman hienoilla nuoteilla säestäen kerta toisensa jälkeen, mikä on yksinomaan oikein. Rock voi olla tällaistakin.” (Matti Riekki)

 

02. Voivod – The Wake

”Kertakaikkisen hieno bändi – ei ehkä enää innovatiivisin ja yllättävin pioneeri, vaan menneisyyttään yhä uusiin kuoseihin taidolla ja tunteella paketoiva vanha mestari.” (Kari Koskinen)

 

01. Ghost – Prequelle

”Tässä ja nyt elämisen tärkeydestä muistuttava Pro Memoria, hirvikärpäsen lailla lettiin tarttuvan ’ruotsalaiskertosäkeen’ sisältävä Witch Image ja suorastaan märisyttävän kaunis päätöspala Life Eternal ovat tämän hetken parasta populaarimusiikkia. Ja nimenomaan sitä – on täysin turha tuhlata aikaa väittelyyn, onko Ghost hevi- saati metallibändi vaiko eikö.” (Matti Riekki)

 

Ruotsalaisyhtye Ghost liittyi täten Infernon vuoden albumit tuplasti voittaneiden sarjaan Insomniumin, Swallow the Sunin, Ghost Brigaden ja Sólstafirin seuraan. Vuoden kirkkain yksilöonnistuja lienee Matt Pike, jonka kumpikin yhtye, Sleep ja High on Fire, löytyy kärkikymmeniköstä.

Menneen vuoden kotimaiset valinnat löytyvät täältä.

Lisää luettavaa