”Internet on tehnyt maailmasta typerämmän”, tuumaa Deiciden Glen Benton

Benton jakoi tuoreessa haastattelussa ajatuksiaan internetistä, sosiaalisesta mediasta ja politiikasta.

17.06.2024

Hiljattain uuden Banished by Sin -pitkäsoiton julkaisseen death metal -veteraani Deiciden nokkamies Glen Benton keskusteli tuoreessa Sense Music Median haastattelussa monista erilaisista aiheista, kuten sosiaalisesta mediasta ja internetistä. Tai no, ei niinkään keskustellut vaan lähinnä antoi huutia.

”Internet määrää, mitä nykyään saa tehdä tai sanoa. Kaikkien näiden woke-yksilöiden ympärillä täytyy hiippailla hyvin varovasti. Mutta minua ei enää vittu kiinnosta. Sen kun tuomitsette minut, ihan sama. En anna jonkun netissä pyörivät 12-vuotiaan kakaran New Jerseystä määräävän, miltä minun pitää näyttää tai mitä minun pitää tehdä”, Benton jyrisee.

”Minä pidän omat uskomukseni ja muut asiat omana tietonani. En minä tunge sitä väkisin toisten kurkusta alas. Minä vain teen musiikkia samaan tapaan kuin Stephen King kirjoittaa kirjojaan: koska sellainen minä olen. Minulle on ihan sama mihin uskot, kenen kanssa harrastat seksiä, ketä ihailet tai palvot tai kuka luulet olevasti. Minua ei kiinnosta pätkääkään. Anna minun olla. Minä en tyrkytä juttujani sinulle, älä sinä tyrkytä juttujasi minulle.”

”Olen sitä mieltä, että internet on tehnyt maailmasta typerämmän paikan. Se on sukupolvikohtaista, mutta viimeisen 15 vuoden aikana koko maailma on muuttunut yhdeksi sirkukseksi.

Benton puhui myös politiikasta – josta tämä normaalisti pysyttelee mahdollisimman kaukana – sekä uutismedioista, jotka ovat entistä vahvemmin joko demokraattien tai republikaanien puolella.

”Se on aivan perseestä. Yksi media syöttää sinulle paskaa minkä ehtii ja toinen yrittää tarkoituksella saada sinut raivostumaan. Minulla on ystävä, joka istuu ja seuraa sitä paskaa. Sanoin hänelle: ’Kaikki tuo aika, jonka käytät tuon paskan seuraamiseen, voisit käyttää ollaksesi lastesi kanssa’. Kumpi loppujen lopuksi on tärkeämpää: kuunnella, kun joku tahallaan ärsyttää ja heittää bensaa vihan liekkeihin vai viedä lapsesi kävelylle tai puistoon tai jonnekin?”, Benton toteaa.

”Kun olimme kakaroita, emme me tienneet mitään mistään politiikasta. Ei meitä kiinnostanut. Ja elämä oli vitun mahtavaa. Ihan sama. Antaa koko paskan palaa. Niin minä asiaa katson. Jos haluat polttaa maailman, sen kun poltat. En minä voi estää.”

Lisää luettavaa