Iron Maidenin Adrian Smith myöntää ristiriitaisen suhtautumisensa yhtyeen ikoniseen maskottiin

"Sehän on iso nukke, eikö se ole vähän kyseenalaista?" Smith myöntää pohtineensa.

04.07.2023

Tärkeä osa hevijätti Iron Maidenin visuaalista ilmettä on bändin legendaarinen maskotti Eddie, joka esiintyy kaikissa bändin levyjen kansissa, paidoissa ja muissa oheistuotteissa mitä ihmeellisimmissä olomuodoissa zombiesta muumion, kyborgipalkkasoturin ja samurain kautta puu- ja pilvihahmoihin. Eddie on myös ollut iso osa yhtyeen keikkoja alusta asti varhaisaikojen seinällä roikkuvasta verta ja savua syöksevästä naamiosta lavalla käveleviin ja bändin jäsenten kanssa taisteleviin hahmoihin saakka.

Tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa kitaristi Adrian Smith kuitenkin myöntää, ettei ole aina lukeutunut Eddien faneihin vaan on suhtautunut maskottiin vuosien varrella hyvin ristiriitaisin tuntein.

”Ajattelin, ’Jättääkö tämä tyyppi muun bändin varjoonsa? Sehän on iso nukke, eikö se ole vähän kyseenalaista?’ Meillä on vuosien aikana ollut muutamia todella eriskummallisia Eddieitä, joiden kohdalla olen vain päivitellyt, että voi hyvä luoja…” Smith myöntää.

Kitaristi on kuitenkin tullut sinuiksi Eddien kanssa ja varsinkin maskotin nykyisellä The Future Past -kiertueella nähtävät olomuodot saavat myös Smithin hyväksynnän.

”Olemme löytäneet tämän uuden show’n myötä hyvän balanssin. Mukana on modernia otetta isojen näyttöjen kanssa ja Eddiet näyttävän todella hyviltä. Varsinkin lavalla kävelevä Eddie näyttää upealta!”

Lisää luettavaa