James Hetfield muisti edesmennyttä Ennio Morriconea – ”Minulle olet ikuisesti osa Metallica-perhettä”

Metallica on käyttänyt Morriconen sävellystä keikkojensa intronauhana lähes 40 vuoden ajan.

Ennio Morricone vuonna 2015.
Kuva: Sven-Sebastian Sajak/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Kuten eilen uutisoimme, elokuvamusiikin suurmestari Ennio Morricone menehtyi 6. heinäkuuta 91-vuotiaana. Sergio Leonen ikonisten spagettiwesternien musiikeista maailmanmaineeseen noussut ja satoihin elokuva- ja tv-tuotantoihin sävellyksiä tehnyt Morricone nautti arvostusta myös metalli- ja rockpiireissä ja esimerkiksi Metallica on käyttänyt Hyvät, pahat ja rumat -elokuvasta tuttua The Ecstasy of Gold -kappaletta keikkojensa alkunauhana jo 1980-luvun alusta saakka.

Metallican some-kanavissa julkaistiinkin peräti kaksi eri muistokirjoitusta maestrolle, bändin kollektiivinen sekä erikseen nokkamies James Hetfieldiltä.

”Urasi oli legendaarinen, sävellyksesti ajattomia. Kiitos, että olet luonut tunnelman monille keikoillemme vuodesta 1983 lähtien”, todettiin lyhyesti ja ytimekkäästi bändin yhteisessä julkaisussa.

”Oli taianomainen hetki, kun soitimme Ecstasy of Goldin ensimmäistä kertaa keikkaintronamme vuonna 1983. Siitä lähtien se on ollut osa keikkaa edeltävää rituaaliamme. Olen laulanut sen melodian tuhansia kertoja lämmitellessäni ääntäni juuri ennen lavalle nousemista. Kiitos Ennio inspiraatiosta ja siitä, miten autoit luomaan siteen bändin, kiertuehenkilökunnan ja fanien kesken. Minulle olet ikuisesti osa Metallica-perhettä”, Hetfield puolestaan kirjoitti.

R.I.P. Ennio MorriconeYour career was legendary, your compositions were timeless. Thank you for setting the mood for so many of our shows since 1983.

Posted by Metallica on Monday, July 6, 2020

The day we first played “The Ecstasy of Gold” as our new intro in 1983 it was magic! It has become apart of our blood…

Posted by Metallica on Monday, July 6, 2020