Jason Newsted sanoo, ettei pysty enää soittamaan Metallican tai Voivodin kaltaisissa bändeissä – ”Fysiikkani ei kestä”

Newsted sanoo olevansa nyt varma, että päätös lähteä Metallicasta oli ainoa oikea.

Metallicassa vuodesta 1986 vuoteen 2001 saakka basistina toiminut Jason Newsted sanoo tuoreessa Florida Daily Postin haastattelussa olevansa tänä päivänä sataprosenttisesti sitä mieltä, että päätös lähteä hevisuuruuden rivistöstä pois oli ainoa oikea. Newsted, jonka molempia olkapäitä on leikattu, sanoo, ettei olisi enää tänä päivänä fyysisesti siinä iskussa, mitä Metallican kaltaisessa bändissä soittaminen vaatii.

”Leikkauksen ovat pakottaneet minua ottamaan pari askelta taaksepäin. Olen soittanut musiikkia edelleen parhaani mukaan, mutten ole pystynyt täysin palautumaan. Olen nyt ehkä 90-prosenttisessa kunnossa. En pystyisi soittamaan Metallicaa täysillä, en voisi soittaa enää sellaisia keikkoja”, Newsted toteaa.

”Se musiikki mitä soitan nyt The Chophouse Bandin (Newstedin akustinen sivuprojekti) on kaikki mihin kykenen. Joskus se on helpompaa, joskus hyvinkin vaikeaa, mutta tiedän, että sitä pystyn jatkamaan ikuisesti. Pystyn soittamaan sitä kamaa istumalla tuossa, makaamalla tuolla tai tanssimalla tuolla. Sitä pystyn yhä soittamaan. Se on fakta, etten pystyisi soittamaan enää haluamallani tavalla Voivodissa (jossa Newsted soitti vuosina 2002-2009), Metallicassa tai missään sellaisessa bändissä. Fysiikkani ei kestä. Chophouse Bandin kanssa soitamme kuusi keikkaa vuodessa ja soitamme ne kunnolla.”

Samaisessa haastattelussa Newsted myöntää kyseenalaistaneen pitkään oman päätöksensä jättää Metallica taakseen eivätkä häntä kaivanneet fanit tehneet asiaa yhtään helpommaksi. Vuosien saatossa hän ymmärsi lopulta tehneensä oikein.

”Aluksi kyselin jatkuvasti itseltäni: ’Mitä jos? Mitä jos? Mitä jos olisin jäänyt? Mitä jos’. Ainoastaan siskoni, vaimoni, isäni, veljeni ja äitini sanoivat minulle, että tee mitä sinun pitää. He olivat nähneet tarpeeksi keikkoja ja takahuoneen tapahtumia. He tiesivät, mitä oli meneillään. He ymmärsivät ja tukivat minua. Mutta kaikilla muilla, näillä miljoonilla tyypeillä oli sanansa sanottavana. ’Miten helvetissä voit tehdä noin? Heität miljoonia dollareita hukkaan. Miksi lähdet maailman suurimmasta ja parhaimmasta bändistä? Mitä oikein ajattelet?’. Eivät he tiedä, mitä olen kokenut ja vei aikansa saada heidät ymmärtämään. Mutta lopulta siinä kävi juuri niin kuin pitikin” Newsted sanoo.

”En tule koskaan sanomaan mitään pahaa [Metallican jäsenistä]; he antoivat minulle mahdollisuuden ja paiskin hommia niin lujaa kuin pystyin. Olin aina fanien kanssa – jokin syvällä sisimmässäni käski minun viettää mahdollisimman paljon aikaa fanien kanssa, koska se tilanne ei tule pysymään ikuisesti. Ja niinpä siitä tuli minun juttuni. Minu jopa pilkattiin, koska vietin niin paljon aikaa fanien kanssa. Mutta en tekisi mitään toisin. Joskus epäilin itseäni ja päätöstäni, mutta nyt tiedän, että se oli oikein.”

Newstedin haastattelun alkuperäisestä litteroinnista vastasi Blabbermouth.