Jason Newstedin terveiset kaikille Lars Ulrichia kritisoiville: ”Ei kannata puhua hänestä paskaa”

"Hän on monissa asioissa paljon sinua edellä, takaan sen", ex-Metallica-basisti puolustaa entistä bänditoveriaan.

09.05.2023

Harva rockmaailman hahmo saa osakseen niin paljon kritiikkiä ja lokaa kuin maailman suurimman hevibändin Metallican perustajajäsen ja rumpali Lars Ulrich. Joka ikinen Metallicaan edes etäisesti liittyvän uutisen kommenttikenttä kerää alta aikayksikön paikalle kaikki irvileuat, jotka tulevat haukkumaan Ulrichin soittotaitoa. Eipä Lars toisaalta ole itse koskaan väittänyt olevansa mikään tekniikkahirmu, mutta silti aiheesta jaksetaan aina vaahdota.

Ulrichille löytyy toki myös tukijoita kuten Gojira-rumpali Mario Duplantier sekä Metallicassa bassoa vuosina 1986-2001 Jason Newsted, joka sanoo hyvin suoraan tuoreessa Let There Be Talk -podcastin haastattelussa kaikkien Ulrichia haukkuvien olevan ”vitun idiootteja”.

”Heillä ei ole mitään käsitystä, mistä puhuvat. Miettikää hänen kaukonäköisyyttään ja käsitystä siitä, mitä on meneillään, kun hän oli vasta parikymppinen”, Newsted täräyttää.

”Mitä siitä, jos hän ei pysty soittamaan samoja fillejä kuin Dave Lombardo tai kenet tahansa tänään valitsetkin? Katso tulostaulua. Ei kannata puhua hänestä paskaa. Hän on monissa asioissa paljon sinua edellä, takaan sen. Ilman häntä ja hänen kykyään ennustaa sekä maantiedon tuntemustaan Metallicasta ei olisi koskaan tullut sitä mitä se nyt on. Ei mitenkään. Paina se kalloosi ja ymmärrä, että siihen liittyy niin paljon muutakin kuin se, että pystyy lyömään virvelirumpua.”

”Kun Jimi Hendrix keikkaili ja Black Sabbath vasta aloitteli, riitti, että bändi tuli kaupunkiin, poltteli hieman sätkää, soitti biisit, sai vähän rahaa, kaljaa ja naisia ja jatkoi matkaansa. Siinä kaikki, mitä siihen liittyi. Ehkä joku teki jonkun musavideon, mutta siihen meni ehkä pari tuntia. Nykyään se, mistä äsken puhuin – opit soittamaan, pysyit vireessä, yritit laulaa ja opettelit biisit ulkoa – vie ainoastaan pienen osan lautasesta. Sitten on tämä osa, joka on haastatteluja, tämä osa kaikenlaisia tapaamisia, tämä osa on asianajajia, tämä osa sitä ja tämä osa tätä. Ja sitten pitää olla vielä aikaa vaimolle. Se on sitä todellisuutta.”

”Joten jos joku sanoo, että ’Joo joo, kyllä minä tuohon pystyisin’, niin pystyisitkö? Pystyisitkö todella? Enpä usko”, Newsted kuittaa.

Lisää luettavaa