Gojira-rumpali on kyllästynyt Lars Ulrichin mollaajiin – ”Se mitä hän on luonut on todella ainutlaatuista”

Mario Duplantierin mielestä Metallica-rumpali ansaitsee enemmän kunnioitusta.

08.03.2023

Metallican Lars Ulrich on henkilö, joka saa osakseen paitsi paljon ihailua myös runsaasti vihaa ja kritiikkiä, oli kyse sitten tanskalaisrumpalin persoonasta tai tämän teknisistä kyvyistä soittajana. Eritoten tästä viimeksi mainitusta Ulrich on saanut runsaasti lokaa niskaansa vuosien varrella.

Ulrichille löytyy toki myös tukijoita ja puolustajia. Yksi nimekäs sellainen on Gojira-yhtyeen rumpali Mario Duplantier, joka viimeksi tuoreessa Downbeat Podcastin haastattelussa sanoi Ulrichin ansaitsevan enemmän kunnioitusta.

”Ei se ole tärkeää, missä tempossa hän soittaa, vaan se, mitä hän on luonut”, Duplantier toteaa Downbeat Podcastia vetävälle Stray From the Path -yhtyeen Craig Reynoldsille.

”Olen kyllästynyt Larsista käytävään keskusteluun, koska se mitä hän on luonut on todella ainutlaatuista. Kuunnelkaa vaikka …And Justice for Allia. Se on aivan uskomaton.”

Reynolds kehuu Ulrichia siitä, miten tämä joulukuussa 60 vuotta täyttävä miekkonen soittaa joka keikalla myös Metallican pidempiä ja fyysisesti vaativampia kappaleita kuten Master of Puppetsia. Duplantier on samaa mieltä.

”Hän on hyvin fyysinen soittaja ja se, mitä hän takavuosina toi pöytään soittamalla ilman paitaa, ilmeillen, setin päällä seisoen, se oli lähes tärkeämpää kuin kaikki muu. Lapsena minua kiehtoi nimenomaan se persoona lavalla. Ei siinä ollut kyse tekniikasta. ’Onko soitto tiukkaa? Soittaako hän hyvin?’ Se ei kiinnostanut minua. Minä näin ihmisen rumpujen takana. Todellisen persoonallisuuden.”

Lisää luettavaa