Gojiran Joseph Duplantier: Taylor Hawkins oli herkkä sielu, josta tuli uhri ”viihteen ja rock ’n’ rollin alttarilla”

Joseph Duplantier muistuttaa, että rokkitähtenä oleminen on paljon raskaampaa ja kuluttavampaa kuin monet kuvittelevat.

18.04.2022

Ranskalaisyhtye Gojira oli tänä vuonna ehdolla parhaan metalliesityksen Grammy-palkinnon saajaksi yhdessä Deftonesin, Mastodonin, Rob Zombien sekä pystin kotiin napanneen Dream Theaterin kanssa. Gaalaillassa Gojiran nokkamies Joseph Duplantieria haastateltiin punaisella matolla Associated Pressin toimesta ja tältä muun muassa kysyttiin, mitä ajatuksia Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkinsin kuolema hänessä herätti.

”Totta kai se koskettaa koko musiikkiyhteisöä ja faneja. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kaunis ja herkkä sielu uhrataan viihteen ja rock ’n’ rollin alttarilla. Me kaikki kuljemme samaa tietä ja annamme sille kaikkemme, mutta siitä täytyy maksaa kova hinta”, Duplantier pohtii.

”Se on todella, todella, todella rankkaa mielelle, sielulle ja perheelle. Joudumme jättämään lapset taaksemme. Se on kova paikka kaikille ja olen sitä mieltä, että hän oli vain yksi uhri lisää. Se on paljon monimutkaisempi asia, kuin yleensä luullaan. Rokkitähden elämä ei ole aina helppoa: se tarkoittaa monia bussissa vietettyjä öitä ja sitä, että ollaan pitkiä aikoja poissa kotoa.”

Foo Fighters palkittiin huhtikuun alussa järjestetyssä Grammy-gaalassa kolmella palkinnolla. Yhtyeen oli myös alkujaan tarkoitus esiintyä gaalassa, mutta Hawkinsin kuoleman jälkeen yhtye perui kaikki tulevat esiintymisensä. Gaalassa nähtiinkin sen sijaan Hawkinsin muistolle tehty video muiden in memoriam -muisteluiden lisäksi.

Lisää luettavaa