Jazzrumpali kuulee Toolia ensimmäistä kertaa elämässään, soittaa biisin sitten itse perässä – kuuntele lopputulos

Dennis Chambers esittää oman tulkintansa Schismistä.

24.05.2022

Drumeon Youtube-kanavalla on julkaistu erittäin kiehtova video, jolla jazzin ja funkin saralla meritoituneelle rumpaliveteraani Dennis Chambersille (Parliament/Funkadelic, Santana, John Scofield) annetaan kappale, jota tämä ei ole koskaan aiemmin kuullut, ja hänen tehtävänään on sitten soittaa biisi perässä omaan tyyliinsä vain yhden kuuntelun perusteella.

Ja jotta homma ei menisi liian helpoksi, Chambersille annetaan opeteltavaksi Toolin Schism. Sen verran tehtävää kuitenkin helpotetaan, ettei Chambersin ole tarkoituskaan soittaa yksi yhteen Toolin Danny Careyn kanssa, vaan tämä kuulee biisistä version, josta rummut on otettu pois ja saa sitten vapaat kädet rumpuosuuksien kanssa. Chambers antaakin videolla hyviä vinkkejä, mihin asioihin hän kiinnittää kuuntelussa huomiota biisiä pelkän kuulon varassa opetellessaan – näistä pointeista sopii kaikkien rumpalien ottaa kiinni.

”Se meni aika varmasti väärin, mutta se tuntui hyvältä minusta”, Chambers itse tuumasi lopputuloksesta, mutta myöntää suoraan, ettei tällainen musiikki ole todellakaan hänen ”kuppi teetä”.

Katso video Chambersin suorituksesta tuosta alta:

Lisää luettavaa