Jim Root oli lähellä jättää tarttumatta tarjottuun Slipknot-pestiin – ”En halunnut, että minulle annetaan asioita tarjottimella”

Kitaristin ystävä sai kuitenkin puhuttua miehen ympäri.

19.07.2023

Kitaristi Jim Root liittyi Slipknotiin bändin debyyttipitkäsoiton äänitysten aikoihin ja hänestä on tullut tärkeä ratas yhtyeen koneistossa niin soittajana kuin biisintekijänä. Asiat saattaisivat olla kuitenkin myös toisin, sillä Root muisteli hiljattain Prism Supplyn haastattelussa olleensa aluksi hyvin vastahakoinen liittymään jo siihen aikaan varsin nimekkääseen bändiin ja kieltäytyi tälle tarjotusta pestistä eronneen kitaristi Josh Brainardin korvaajana.

”Kun Corey (Taylor, Slipknotin laulaja joka soitti Rootin kanssa Stone Sourissa ennen bändiin liittymistä) liittyi Slipknotiin, minä olin Deadfront-nimisessä bändissä, joka oli hyvin suosittu Des Moinesissa. Clown (Shawn Crahan, Slipknotin perkussionisti), Joey (Jordison, Slipknotin silloinen rumpali) sekä (tuottaja) Ross Robinson soittivat minulle ja pyysivät minua mukaan. Mutta sanoin [Deadfrontin tyypeille], että jos he soittavat minulle, sanon ei. Sanoin niin, koska ensinnäkin en ajatellut, että he koskaan soittaisivat. Mutta lisäksi en halunnut, että minulle annetaan asioita tarjottimella; halusin tuntea, että olen ansainnut paikan itse ja tehnyt töitä sen eteen”, Root muisteli.

”Kaverini Zack ihmetteli, että ’Oletko vittu tyhmä? Miksi sanot ei tuollaiseen? Olet paiskinut niska limassa töitä 16-vuotiaasta lähtien pienissä klubeissa soitellen. Elämässä tulee todella harvoin tilaisuuksia tehdä tuollaisia loikkauksia eteenpäin ja joillekin niitä ei tule koskaan’.”

”Niinpä nousin siltä istumalta pöydästä, menin puhelinkoppiin ja soitin Clownille. Tämä tapahtui lauantai-iltana. ’Joko löysitte kitaristin?’ Hän vastasi ei. Maanantaina otin lopputilin, treenasin bändin kanssa tiistaina, keskiviikkona, torstaina, perjantaina ja lauantaina, sunnuntaina hyppäsin Mickin (Thomson, Slipknot-kitaristi) autoon ja ajoimme Los Angelesiin työstämään esikoislevyä loppuun.”

Lisää luettavaa