Jon Oliva pyrkii hoitamaan itsensä kuntoon Savatagen paluukeikalle

Yhdysvaltalainen heavy metal -legenda Savatage tekee paluun ensi kesänä. Mahtaisko joku saada bändin Suomeen asti?

Vuosina 1978-2002 toiminut yhdysvaltalainen heavy metal -bändi Savatage on noussut hiljattain otsikoihin, kun yhtyeen ilmoitettiin palaavan lavalle tulevan kesän Wacken Open Air -festivaaleilla.

Savatagen laulaja-kosketinsoittaja Jon Oliva antoi haastattelun Femme Metal -webzinelle:

”Kun saimme tiedon tästä Wacken-hommasta, olin sitä mieltä, että meidän täytyy tehdä se, koska en halua nousta lavalle enää kuusikymppisenä. Ilmoitin asiasta Trans-Siberian Orchestra -bändikaverilleni Paul O’Neillille ja hän sanoi, että odotellaan Trans-Siberian Orchestran kiertue loppuun, ja istutaan tammikuussa alas juttelemaan asiasta.

Meitä on pyydetty soittamaan muuallekin, esimerkiksi Jenkkeihin, Kreikkaan ja Etelä-Amerikkaan. Pitää nyt katsella, että mitä me teemme näiden muiden tarjousten kanssa. Paul ja minä olemme miettineet todella paljon näitä juttuja, mutta yksi asia on varma; tulemme aloittamaan keikan Gutter Balletilla, Oliva nauraa.

Kuten sanoin, Wacken on tällä hetkellä ainoa varmistunut keikka ja olen varma, että kaikki sujuu mainiosti. Pari lisäkeikkaa ei haittaisi minua lainkaan, mutta laitamme tarkemman tiedotteen ulos joskus helmi-maaliskuussa.”

Olivan fyysinen terveys on ollut koetuksella vuosien varrella:

”Olen ollut kunnon kuntokuurilla viimeiset puoli vuotta. Painoa on tippunut paljon, ja oloni on paljon aiempaa parempi, mutta minun pitää rehkiä vielä paljon päästäkseni hyvään kuntoon. Homma tuntuu kuitenkin hyvältä ja olen sitä mieltä, että ’perhana sentään, minä potkin vielä porukkaa perseelle!'”

Oliva puhui myös Jon Oliva’s Pain -bändiprojektistaan:

”Minulla on tekeillä levy, joka on 95-prosenttisesti valmis ja demotettu. Jatkan levyn viimeistelyä luultavasti heti joulun jälkeen. Albumi on ottanut oman aikansa, koska kyseessä on erittäin raskas kiekko. Pidän huolen siitä, että jokainen biisi on täyttä priimaa – mukaan ei saa tulla yhtään täytebiisiä! Minulla on materiaalia noin kolmeenkymmeneen biisiin, mutta levylle niistä päätyy ehkä 12-13. Luulisin, että albumi on valmis joskus alkukesästä.”

Savatagen viimeisin studiolevy Poets and Madmen ilmestyi vuonna 2001.

Lisää luettavaa