Karhujen kanssa painiva Alex Terrible kertoo, miksi jätti kotimaansa – ”Rakastan Venäjää yhä”

Mies kertoo löytäneensä vihdoin paikan, joka tuntuu kodilta.

06.01.2024

Deathcoreyhtye Slaughter to Prevailin laulaja Alex Terrible, oikealta nimeltään Aleksandr Shikolai, julkaisi Youtube-kanavallaan videon, jossa hän avaa syitä muutolleen Venäjältä Yhdysvaltoihin.

Mies on kotoisin Venäjän Jekaterinburgista ja asuu nykyään Floridassa.

Terrible kertoo etsineensä täydellistä asuinpaikkaa useista Venäjän kolkista.

– Matkustelin Venäjällä paljon ja yritin asettua Sotšiin, koska siellä on lämmintä ja vuoria. Siellä on myös paremmat tiet. Olen automies, rakastan autoja. Minulle on tärkeää, että asumallani alueella on hyvät tiet.

– Asuin Sotšissa muutaman kuukauden. Sitten muutin mieleni ja palasin kotikaupunkiini Jekaterinburgiin. Sen jälkeen yritin asua Pietarissa. Viivyin siellä hetken, mutta en pitänyt siitä. Sitten muutin Moskovaan. Yritin elää siellä, tavallaan rakastan sitä kaupunkia. Se on kiireinen ja infrastruktuuri on täydellinen. Se vain ei ole minun.

– Päätin hankkia turistiviisumin Yhdysvaltoihin ja ehkä yrittää muuttaa Floridaan, katsoa mitä tapahtuu. Kun aiemmin kiersimme Bodysnatcherin kanssa meillä oli keikkojen välissä pysähdys Floridan Melbournessa, ja vittu että rakastan sitä kaupunkia. Rakastan sitä osavaltiota. Rakastuin saman tien.

– Aloitin viisumiprosessin ja lensin Puolaan hakemaan sitä, koska Venäjällä kaikki suurlähetystöt oli jo konfliktin takia suljettu. Sain passini täsmälleen samana päivänä kuin sota alkoi, helmikuun 22. päivä vuonna 2022. Tarkalleen sinä päivänä. [Toim. Huom. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022.]

– Olin Puolassa että mitäs vittua minä nyt teen? Kaikki lennot oli peruttu, enkä päässyt takaisin Venäjälle. Olin shokissa.

– Muutamaa kuukautta aiemmin kaikki alkoivat kysellä minulta, mitä mieltä olen tästä konfliktista ja uskonko että sota alkaa. Olin että mitä helvettiä oikein puhutte, ei mitään sotaa tule. Ukrainalaiset ovat veljiämme. Ja sitten se alkoi.

– Aloin saman tien etsiä tietoa tilanteesta. Myöhemmin lensin takaisin Venäjälle, en muista miten. Olin siellä kolme tai neljä kuukautta. Sodan molemmat puolet syöttivät propagandaa ja minä ajattelin vain, että sota on paskaa ja sen täytyy loppua. Samaan aikaan tajusin, etten voi muuttaa mitään. Sitten päätimme tehdä edes biisin tilanteesta omana kannanottonamme. Teimme kappaleen 1984.

– Päätin palata takaisin Amerikkaan tekemään uraani. Monet venäläiset yrittivät syyllistää minua sanomalla, että pakenen sotaa muka ”viattomaan” Amerikkaan. En minä nyt jumalauta tyhmä ole. Tietenkin tajuan, ettei Amerikka ole viaton ja että Amerikka on pahis.

– En muuttanut vain paetakseni sotaa. Muutin Yhdysvaltoihin koska halusin paremman elämän itselleni, perheelleni ja tuleville lapsilleni. Ja musiikilliselle uralleni. Uskon, että tämä on hyvin tärkeää urani kannalta, sillä täällä on niin paljon mahdollisuuksia. Pelkästään tämän vuoden aikana, jonka olemme asuneet täällä, olemme kasvaneet valtavasti.

Videon alla olevissa kommenteissa Terrible kommentoi: ”Lyhyesti sanottuna möin perseeni Amerikalle ja jätin Venäjän, mutta rakastan Venäjää yhä. Hyvää päivänjatkoa.”

Terriblen video sekä musiikkivideo 1984 katsottavissa alla.

Lisää luettavaa