Kiko Loureiro muistelee ensimmäistä keikkaansa Megadethin riveissä – haasteita riitti moneen lähtöön

Biisien opettelemisen ja suuren yleisön lisäksi jännitystä lisäsi liukas lava.

Progemetalliyhtye Angrasta Megadethin kitaristiksi päätynyt Kiko Loureiro muisteli jännittäviä ensiaskeleitaan thrash metal -bändin riveissä Loud Traxille hiljattain tekemässään haastattelussa. Loureiron tulikoe lavalla tapahtui heinäkuussa 2015 varsin lyhyellä varoitusajalla ja matkassa oli monia mutkia ja haasteita.

”Lava oli sateen vuoksi todella liukas. Se oli haastavaa. Keikka oli todella vaikea, mutta hauska”, Loureiro muistelee.

”Olin juuri saanut osuuteni [Megadethin Dystopia-levylle] äänitetty ja minulle sanottiin, ettei keikkoja tehdä ennen levyn julkaisua – minun ei siis tarvitsisi vielä stressata vanhojen biisien opettelemisen suhteen. Yhtäkkiä sainkin puhelun tai sähköpostin tai jotain, että ’Meillä onkin pistokeikka Quebecissa’. Minun piti opetella 20 biisiä. Olin juuri kiertueella Angran kanssa, joten minun piti opetella niitä biisejä lentokentillä ja hotellihuoneissa.”

”Meille oli varattu kolme päivää treeniaikaa. Dave [Mustaine] ja [David] Ellefson ovat soittaneet niitä biisejä koko elämänsä ja minä ja Chris [Adler, silloinen rumpali] olimme ihmeissämme, että ’Vain kolme päivää? Ihan oikeasti?’. Ja lopulta ne treenit liittyivät enemmän soittokamoihin ja itse lavatuotantoon – emme siis oikeasti soittaneet kolmea päivää.”

”Emme soittaneet treeneissä koko settiä läpi, ainoastaan muutamia biisejä ja Dave korjaili joitain juttuja, joita olin soittanut eri tavalla kuin levyillä. Sitten astuimme 70-100 tuhannen ihmisen eteen liukkaalle lavalle… Joo, se oli aika rankkaa. Sellainen oli debyyttini, enkä koskaan unohda sitä.”