Kohtalonsinfonialta ei välty edes kuningas – Hiidenhauta esittelee tulevaa levyään musiikkivideolla

Nälkäkevät-kappale löytyy maaliskuussa ilmestyvältä 1695-albumilta.

27.02.2018

Black metal -yhtye Hiidenhauta julkaisee 16. maaliskuuta uuden albuminsa. 1695 on konseptialbumi Ruotsin valtakuntaan kuulunutta Suomea ravisuttaneista kato- ja nälkävuosista, jotka niittivät lähes kolmanneksen väestöstä 1695-1697 välillä. Levyltä on nyt julkaistu musiikkivideo kappaleeseen Nälkäkevät.

”Suurten kuolonvuosien aikaan kuolemalta ei välttynyt yksikään ihmisryhmä, jopa kuningas teki kuolemaa. Tukholmaan kyllä kantautui tietoja joukkokuolemista ja nälänhädästä, mutta Suomen alue oli saarroksissa, jolloin apua oli mahdoton saattaa perille. Yhdessä nämä kaikki muodostivat eräänlaisen raamatullisen kohtalonsinfonian”, kuvailee laulaja-sanoittaja Tuomas Keskimäki.

Nälkäkevät oli hyvin varhaisesta vaiheesta alkaen melko yksimielinen valinta levyn musiikkivideokappaleeksi. Se niputtaa niin sanomaltaan kuin musiikiltaan levyn kokonaisuutta. Useassa levyn kappaleessa pureudutaan yksittäisten ihmisten kohtaloihin, kun taas Nälkäkevät tarkastelee ensin suurempaa kokonaisuutta, päätyen lopulta yhden henkilön epätoivoon ja luovuttamiseen.”

Lisää luettavaa